Reklama

Jakub Kornfeil před svým 120. závodem Grand Prix

Po odchodu Alexise Masboua – 167 startů Grand Prix v Lightweight (125ccm/Moto3) je lokalmatador Jakub Kornfeil se svými 119 starty v Lightweight nejzkušenějším aktuálním pilotem v této kubatuře.

Za ním následují Brad Binder (85 startů v GP) a Romano Fenati - momentálně bez motorky a týmu (79).

Jakub Kornfeil z týmu Drive M7 SIC Racing má na svém kontě zatím dvě pódiová umístění, obě získal během minulé sezóny - 2. v Silverstone a 3. ve Valencii a postavil se tak jako teprve osmý Čech na stupně vítězů v závodech Grand Prix.

V poslední době jsou ale jeho výsledky jako by se projel na horské dráze ve vídeňském Prátru: Dolů, nahoru a zase dolů. Po fantastickém čtvrtém místě na Sachsenringu byl ve Spielbergu odmávnut až na P19. Ovšem v tabulce MS ještě nikdy neměl Kornfeil během sedmi plných sezón na svém kontě před Brnem tolik bodů.

Český jezdec je druhým nejstarším pilotem z aktuálního startovního roštu - starší je pouze Hiroki Ono z týmu Honda Team Asia. A je společně s Binderem jediným, který dosud startoval ve všech 80 odjetých závodech kubatury Moto3 vůbec.

V Brně na Masarykově okruhu stál Kornfeil už 6x na startovním roštu s výjimkou 2014 dokončil závod vždy v Top-9. Přitom ale právě v roce 2014 byl sice odmávnut až na P14 v cíli, ale na vítěze Alexise Masboua ztratil pouhých +1.809 sec, což je nejmenší ztráta v historii MS kubatury Lightweight od roku 1949.

Na novém Masarykově okruhu ukončil závod Lightweight v Top-3 pouze Lukáš Pešek - s továrním motocyklem Derbi 125 v roce 2007.

Podaří se umístění Top-3 letos tomuto českému lokalmatadorovi Kornfeilovi, který bydlí od Masarykova okruhu pouhých 88 km.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama