Reklama

Jake Dixon míří do MotoGP

Po ukončení závodní činnosti Cala Crutchlowa v roce 2020 nemá Velká Británie v «premier class» žádného stabilního jezdce, což by se ale mělo 2024 změnit. Je to přání i Dorny, neboť letošní divácká návštěva při GP Silverstone překonala i ty největší pesimistické předpoklady - pouhých 41 tisíc diváků!

Finančně velmi dobře dotovaná smlouva s TNT Sports (dříve BT Sport) samozřejmě chce pro Velkou Británii mít v «premier class» lokalmatadora.

Naposledy závodil Cal Crutchlov, v posledních 10 letech zde měli Britové na startovním roštu například jezdce jako byli: Bradley Smith, Scott Redding, Sam Lowes, Eugene a Michael Laverty, Leon Camier stejně jako James Ellison, či dokonce náhradník za Caseyho Stonera hvězda MS-Superbike Jonathan Rea

Sam Lowes sice vyhrál v MS-Moto2 deset závodů, ale nikdy nebyl vážným kandidátem na titul mistra světa. Navíc ve svých 33 letech odchází do šampionátu WorldSBK a zde bude pilotovat Ducati Panigale V4R.

Nyní by to měl být 27-letý Jake Dixon (aktuálně třetí v prostřední kubatuře Grand Prix). Ten by měl dostat druhý motocykl Desmosedici GP23 vedle Alexe Marqueze v týmu Gresini Racing. Všichni tři zainteresovaní, tedy Gresini Team, Ducati a Dorna se už dohodly!

Dixon už závodil s vysoko objemovými motocykly v šampionátu BSB a 2018 obsadil na Kawasaki druhé místo celkově. Navíc 2021 jel v Aragónu a Silverstone na Yamaze týmu Petronas místo propuštěného Mavericka Viňalese.

Smlouva sice ještě není podepsaná, ale nic tomuto podpisu prý nebrání!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama