Reklama

Jack Miller pojede Superbike

Australan Jack Miller na Ducati Panigale V4 R bude výjimečně na startu posledního kola ASBK v Bend Motorsport Park ve dnech 3. až 5. prosince 2021. Tento okruh je vzdálen asi 100 km od města Adelaide.

Jezdec MotoGP Jack Miller s Ducati Panigale V4 R se výjimečně zúčastní závodu v závěrečném kole australského Superbike 2021 naplánovaném na 3. až 5. prosince tohoto roku v Bend Motorsport Park. Miller, který letos vyhrál v Jerezu a Le Mans v nejvyšší kubatuře, bude hostující hvězdou ASBK a bude tak aspoň jednou v posledních dvou letech závodit před domácími fanoušky.

Tovární jezdec Ducati MotoGP uskuteční tento start v časové proluce mezi testy MotoGP. Jack Miller bude na trati soutěžit s aktuálním lídrem šampionátu Waynem Maxwellem, který na konci této sezóny oznámil svůj odchod do sportovního důchodu. Na počest Maxwella bude na startu také jeho přítel Josh Hook, tovární pilot FCC TSR Honda z World Endurance, který pojede za Penrite Honda. A nebude chybět ani ve svém posledním závodě v ASBK Oli Bayliss, který se samozřejmě připravuje na mistrovství světa supersportu 2022 s Ducati Panigale V2 týmu Barni Racing Team.

Pro Millera to však nebude první závod mezi produkčními motocykly, v roce 2017 se zúčastnil závodu 8hodin Suzuka s HARC-PRO Honda.

Ve skutečnosti tento jeho start oživí motocyklový zvyk, který byl až do konce dvacátého století normální, přičemž když jezdci z kubatury 500 ccm se v zimních měsících často zúčastňovali závodů mimo MotoGP. Připomeňme si třeba precedens Micka Doohana v All Japan Superbike v Sugu v roce 1998, a docházelo také ke konfrontaci mimo jiné s hvězdami World Superbike, jakými byli Colin Edwards, Noriyuki Haga a Aaron Slight.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama