Reklama

IRRC 2017: Bez obhájců titulu Červeného a Lonboise

Belgičan Vincent Lonbois (Superbike) a Čech Marek Červený (Supersport) nebudou své loňské tituly v šampionátu International Road Racing Championship obhajovat, takže po skončení sezóny 2017 budeme znát dva nové šampióny.

Už po 50. se pojede na tradiční trati «Varsselring» v Hengelu motocyklový závod, bude to zahajovací podnik letošního šampionátu International Road Racing Championship a koná se první květnový víkend, 6. a 7. května.

Dalšími závody , kde se týmy a jezdci IRRC v roce 2017 střetnou, budou Imatra (Finsko/7., 8. a 9. července), Chimay (Belgie/21., 22. a 23. července), Schleizer Dreieck (Německo/19. a 20. srpna), Hořice (Česká republika/26. a 27. srpna) a Frohburger Dreieck (Německo/23. a 24. září).

Vloni vyhrál premiéru International Road Racing Championship v Hengelu Vincent Lonbois (BMW - Team Hergigny Motors), když získal jak Pole-Position, tak vyhrál oba závody a položil tak na Varsselringu základ k celkovému prvenství. Letos ale 26-letého Belgičana v IRRC vůbec neuvidíme, bude zkoušet své štěstí v IDM, kde pojede v kubatuře Superbike.

Rovněž v Hengelu double slavící Marek Červený (CZ) - Supersport, nebude své vítězství obhajovat a ani svůj titul z roku 2016. Zůstal sice věrný šampionátu International Road Racing Championship, ale přestoupil do vyšší kubatury Superbike.

Favoritem IRRC-Superbike je tak 34-letý Didier Grams (BMW), který je čtyřnásobným šampionem z let 2010, 2011, 2013 a 2014 a vice-mistrem 2012, stejně jako vítězem «Cupu 3 Národů» 2009. Jeho největšími soupeři budou rutinér Sebastien Le Grelle (B/BMW) - šampion 2015 a vice-mistr 2016. Mezi širší okruh favoritů bude určitě patřit Marek Červený, dvojnásobný vice-mistr IRRC Johan Fredriks (NL/Kawasaki) a jeho krajan Jochem van den Hoek (Kawasaki).

V kubatuře Supersport budou jistě kandidáty na uvolněný trůn po Červeném Joey den Besten (NL/Yamaha) - mistr 2014 v IRRC-Supersport a také lokalmatador ze Schleizu Thomas Walther (D/Yamaha). Rovněž dvojnásobný mistr IRRC-Supersport Laurent Hoffmann (B/Yamaha) a Pierre-Yves Bian (F/Yamaha) budou patřit k horkým kandidátům na uvolněný titul v této kubatuře.

Jako jediný jezdec s dvojitou účastí v obou kubaturách je zapsán v roce 2017 Čech Kamil Holán.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama