Iannone nahradí Öttla v roce 2024 v týmu Go Eleven Ducati

Po čtyřech letech trestu za doping se Andrea Iannone 2024 vrací nazpět do profesionálního sportu: Pojede MS-Superbike za tým Go Eleven Ducati a nyní se dolaďují poslední detaily.

Když se Andrea Iannone na jaře 2023 u různých týmů Ducati v šampionátu MS-Superbike pokoušel o možnost svého návratu do tohoto šampionátu, byla to vždy možnost jako druhého jezdce. Ale ani jeden ze tří současných zákaznických týmů Ducati Motocorsa, Barni a Go Eleven neměli finanční prostředky na druhý motocykl Panigale V4R. Nový tým Marc VDS tyto problémy sice nemá, ale chtějí mít pouze jednoho jezdce a sice Sama Lowese.

V minulých týdnech ale tým Go Eleven Ducati své priority hodně změnil: Původní varianta byla, že Iannone bude pilotovat druhý motocykl vedle Philippa Öttla. To ale už není pravda, ba naopak.

Týmový manažer Go Eleven Ducati Denis Sacchetti zjistil, že jméno Andrea Iannone má v italských médiích stále zvuk. Jako hvězda «Dancing Stars» přesahuje hranice motocyklového sportu. Navíc jeho současná přítelkyně Elodie je jako zpěvačka známá i v jiném světě, než je pouze motocyklové závodění.

Italský jezdec s přezdívkou «The Maniac», jehož dopingový trest vyprší 16. prosince 2023, je schopen týmu Go-Eleven-Team přinést daleko větší pozornost veřejnosti, než má dosud.

Otázkou samozřejmě zůstává, jak na tom bude jezdecky 34-letý jezdec po čtyřleté sportovní přestávce. Jeho talent je nesporný, v továrních týmech MotoGP jako Ducati, Suzuki nebo Aprilia nezávodil jen pro nic za nic, když získal jedno vítězství a jedenáct pódiových umístění.

Go Eleven už zajistil financování motocyklu Panigale V4R a ten dostane Ital. Ovšem sehnat další, tedy druhý milion Euro pro Öttla na další motocykl Ducati není vůbec reálné, takže třetí jezdec šampionátu Supersport 2020 se musí poohlédnout po jiném týmu a motocyklu.

Iannone sice nemusí do týmu Go Eleven přinést žádné sponzorské peníze, nedostane ale žádnou gáži a musí si najít sponzory, kteří mu zabezpečí cestovní výdaje a peníze potřebné k normálnímu životu v paddocku.

Smlouva by měla být podepsána do Aragonu koncem září, maximálně do Portimaa začátkem října.



Login Přihlásit Registrace ›