Reklama

Hickman vyhrál i Stocky

V sobotu vyhrál Peter Hickman zahajovací závod letošní Tourist Trophy, tedy kubaturu Superbike. Dnes dokázal trumfovat v závodě Superstock. Místo v 15.00 hodin byl závod odstartován až v 18.35 a na pouhá tři kola.

Po úpravě tratě po závodě Supersport vyrazili jezdci na trať se zpožděním, časový trénink se skončil v pořadí: Peter Hickman (BMW), Davy Todd (Honda), Michael Dunlop (Honda), Conor Cummins (Honda), Lee Johnston (BMW), Jamie Coward (Yamaha) a Dean Harrison (Kawasaki).

Hickman převzal brzy vedení v závodě a brzy si vypracoval náskok 12 sekund na Todda. Za Comminsem a Johnstonem jeli spolufavorité Harrisonem a Dunlopem na P5 a P6.

Po druhém kole se pořadí v Top-4 nezměnilo. S náskokem 15 sekund vjížděl Hickman do posledních 60 km. Do cíle sice trochu času ztratil na lokalmatadora Cumminse, který ke konci zrychloval a nakonec odsunul Todda na třetí místo. Hickman se tak mohl radovat ze svého druhého vítězství během 3 dnů. Za Cumminsem a Toddem dokompletovali Harrison s Dunlopem Top-5.

Výsledek Tourist Trophy Superstock: 1. Peter Hickman (GB), BMW, 3 kola za 52:01,235 min. 2. Conor Cummins (GBM), Honda, 12,701 sec zpět. 3. Davey Todd (GB), Honda, +20,366 sec. 4. Dean Harrison (GB), Kawasaki. 5. Michael Dunlop (GB), Honda. 6. Jamie Coward (GB), Yamaha. 7. Ian Hutchinson (GB), BMW. 8. Dominic Herbertson (GB), BMW. 9. John McGuinness (GB), Honda. 10. Phillip Crowe (GB), BMW. Nejrychlejší kolo: Cummins za 17:00,374 (průměr 133,116 mph).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama