Reklama

Hafizh Syahrin na Barni Ducati

Po dvou letech závodění v mistrovství světa superbiků s týmem Petronas Honda se musel Hafizh Syahrin přeorientovat. Malajec zorganizoval motocykl Ducati V4R od Barni Racing a vyzve tak v šampionátu asijské Superbike-Serie ARRC Markuse Reiterbergera (BMW).

Přesun z paddocku GP do mistrovství světa superbiků se pro Hafizh Syahrin ukázal jako neúspěch. Za dvě sezóny devětadvacetiletý jezdec nasbíral pouze 21 bodů, jeho nejlepším umístěním byla dvanáctá místa v Mostě a na Phillip Islandu 2022. To, že to nestačilo na více, nebylo způsobeno jeho jezdeckými schopnostmi, ale spíše nekonkurenčním motocyklem Honda CBRCBR1000RR-R v týmu Petronas Japonky Midori Moriwaki.

A tak ex-pilot MotoGP hledal novou výzvu, a Syahrin našel to, co hledal, a sice v Asian Road Racing Championship (ARRC) a podepsal smlouvu s týmem JDT Racing. Tato závodní série se odehrává na šesti akcích v Thajsku, Číně, Japonsku, Indonésii a Malajsii a stále více přitahuje mezinárodní jezdce. Aktuálním šampionem je Němec Markus Reiterberger, který chce úspěšně obhájit titul s BMW.

JDT Racing má velké ambice a nakoupil know-how z mistrovství světa. Ducati V4R vyrábí společnost Barni Racing, která také posílá dva techniky do malajského týmu ARRC.

„Cítíme se poctěni, že jsme byli osloveni, abychom podpořili tento tým,“ řekl šéf Barni Marco Barnabo. „Věřím, že je to výsledek dlouhodobé spolupráce s Ducati a jsme hrdí na to, že jsme uznáváni jako spolehlivý a kompetentní tým na mezinárodní úrovni. Poté, co připravíme motocykl, naši technici doprovodí tým JDT na závodní dráhu. Přeji Syahrinovi a celému týmu hodně štěstí do začátku sezóny.“

Mimochodem: Majitelem týmu je Tunku Ismail, regent a korunní princ z Johoru, který má ve svém portfoliu i fotbalový klub. Devětatřicetiletý otec je také nadšený fanoušek motorismu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama