Reklama

GP Macau dle očekávání odřeknuta

Letošní ročník Grand Prix Motorcycle Macau se dle očekávání nepojede. Důvodem jsou dosti tvrdá opatření, za jakých by jezdci mohli přicestovat a která by nemohli splnit.

Po odřeknutí North West 200, Tourist Trophy a Ulster Grand Prix doufali jezdci Road Racingu, že aspoň 54. ročník «Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix» se bude konat dle původního plánu. Ale pandemie Coronavirus a s ní spojené cestovní omezení plány Michaela Ruttera, Petera Hickmana, Johna McGuinnese a dalších úplně zhatily.

Především šlo o 14denní karanténu pro všechny, kteří by do bývalé portugalské kolonie chtěli přicestovat a to stejné hrozilo při zpáteční cestě.

A jelikož většina účastníků a hlavně doprovodu jednotlivých jezdců jsou opravdoví amatéři, tak musí samozřejmě pracovat a 4 týdny karantény si nemohou prostě dovolit.

A tak nezbývalo pořadateli závodu «Macau Grand Prix Organizing Committee» (MGPOC) nic jiného, než letošní ročník na 6,2 km dlouhém městském okruhu vedoucím ulicemi mezi svodidly zdmi domů čínské hráčské metropole prostě odřeknout.

Na okruhu «Guia Circuit» se bude závodit zřejmě až příští rok.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama