Reklama

Gabriel Martinez-Abrego: První Mexičan v Grand Prix

V Aragónu se poprvé v historii postavil na start závodu Grand Prix jezdec z Mexika. Jmenoval se Gabriel Martinez-Abrego a startoval zde s wild-card. 18letý Mexičan tak rozšířil počet zemí, z jejichž řad se rekrutují účastníci motocyklového mistrovství světa Grand Prix.

Gabriel Martinez-Abrego závodil na okruhu MotorLand Aragón s motocyklem Mahindra týmu Motomex Worldwide Race.

Martinez-Abrego sice skončil ve všech trénincích, Qualifying a také v závodě poslední, ale zrychlil své nejrychlejší kolo od pátku do neděle o 3 sekundy a svou ztrátou na nejrychlejšího jezdce jednotlivých Session zredukoval z 7,1 na 5,3 sec. Závod samotný pak dokončil sice na P30, tedy jako poslední, ale neztratil na vítězného Navarra okruh.

Gabriela Martineze-Abrega jsme v Evropě poprvé zaznamenali při výběrovém třídenním klání Red Bull Rookies Cupu, potom mu byla nabídnuta možnost testování Moto3 v Cartageně.

18letý Mexičan letos závodí v MSJ za tým Motomex Worldwide Race. Naposled v Jerezu dojel v prvním závodě na P32, druhý závod pak nedokončil.

Lépe se mu ale dařilo v předchozích závodech: V sezonní premiéře obsadil 22., resp. 25. místo; v Le Mans byl odmávnut na P24; v Aragónu skončil 34., v Barceloně 31. a 26.; v Albacete 24; a v Algarve dojel zatím nejlépe na P19.

V každém případě je na výsledcích vidět, že svou ztrátu na vítěze jednotlivých závodů neustále snižuje.

Jaká bude jeho další závodní kariéra, by se mělo rozhodnout po finále CEV-MSJ ve Valencii.

V rodině Gabriela Martineze-Abregy je ale závodění rodinnou tradicí: Už dědeček závodil na motocyklu a vyhrál v Mexiku několik mistrovských závodů. Potom v této tradici pokračovali otec se strýcem - v USA a v Mexiku - a nyní tedy Gabriel Martinez-Abrego a jeho bratr.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama