Reklama

Franco Morbidelli nebude testovat ani v Kataru

V úterý v Sepangu testovací jezdec Ducati Michele Pirro nahradil Franca Morbidelliho, který před týdnem vážně havaroval v Portugalsku. Nyní Prima Pramac Racing Team oznámil: „Franky“ bude chybět delší dobu.

30. ledna 2024 Franco Morbidelli havaroval se svým strojem Panigale V4S v 9. zatáčce „Autódromo Internacional do Algarve“. Devětadvacetiletý Ital dočasně ztratil vědomí, jako první dorazili bratři Márquezové a postarali se o něj . Po šokujícím okamžiku byly první zprávy ze zdravotního střediska na závodišti a poté z nemocnice ve Faru povzbudivé. Dvě počítačové tomografie neukázaly žádné abnormality.

Trojnásobný vítěz MotoGP byl dvě noci pod lékařským dohledem v Portugalsku, poté mu bylo dovoleno odcestovat domů do Itálie. Naděje, že bude moci odcestovat do Malajsie včas alespoň na třetí testovací den v Sepangu, se však nenaplnila.

V úterý ale italský závodní tým Pramac vydal prohlášení, že po dalších vyšetřeních v Itálii, které provedli Dr. Franco Servadei a Dr. Roberto Donati, musí italský jezdec absolvovat jako preventivní opatření třítýdenní přestávku bez jakékoli sportovní aktivity! Neurolog Dr. Servadei vydal toto doporučení navzdory celkově dobrému klinickému obrazu.

To znamená, že Franco Morbidelli vynechá i katarský test 19. a 20. února. Jeho comeback je naplánován na start mistrovství světa v Dauhá od 8. do 10. března. To znamená, že „Franky“, jako nováček s motocyklem Ducati, zahájí sezónu 2024 bez jakýchkoliv testovacích jízd, kromě jednodenního testu ve Valencii na konci listopadu 2023.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama