Reklama

Folger se připravuje ke comebacku

Dlouhodobě nemocný německý jezdec Jonas Folger - vloni v Top-10 v královské kubatuře MotoGP - se připravuje k návratu do sedla závodního motocyklu. Letos měl Folger smlouvu s týmem Tech3 Yamaha, ale do sezóny vůbec neodstartoval.

Původně se myslelo, že Folger trpí nemocí Epstein Barr Virus (EBV), která ho už několikrát zdravotně poslala na úplné dno. Později se ukázalo, že se jedná o Gilbertův syndrom, zkráceně GS. Ten se projevuje zvýšením hladiny bilirubinu a jako příznaky se uvádějí dlouhotrvající únava, problém s udržením soustředění, ztráta chuti k jídlu, bolesti v břišní oblasti, hubnutí, svědění pokožky atd.

V každém případě 24-letý pilot těsně před prvními testy MotoGP v Sepangu oznámil svému týmu Tech3 Yamaha Monster, že v sezóně 2018 nepojede ani jeden závod Grand Prix v královské kubatuře.

Špičkový sport nedovoluje špičkovým sportovcům ukázat své slabé stránky. Proto Jonas Folger svou nemoc virového původu řadu let «skrýval» pod kobercem.

Americká agentura Wasserman Group, která se rok a půl stará o management Jonase Folgera by ovšem ráda poslala německého motocyklového závodníka opět do bojů světového šampionátu.

Wasserman Group má pod sebou takové sportovce, jakými jsou třeba Steven Gerrard, Robbie Keane, Jamie Carragher, Michael Owen, Tim Cahill, Jonathan Woodgate, Alex Morgan, Tobin Heath, Heather O’Reilly, Wes Brown, Scott Parker, Jack Wilshere, Park Ji-Sung, Shay Given, Tim Howard nebo Emile Heskey. Vznikla v roce 1998 a založil ji Casey Wasserman - v současné době má celkem 750 zaměstnanců, pod smlouvou má 2 000 sportovců ve 40 různých sportovních odvětvích a v roce 2016 přiznaný majetek $ 210 milionů.

Představa Wasserman Group ohledně závodění německého ex-pilota MotoGP je následující: „Možná pro něho najdeme práci jako testovacího pilota nebo zajistíme pro Jonase nějakou divokou kartu“, řekl Rhys Edwards ze společnosti Wasserman Group.

Nyní se naskytla neočekávaná šance, jak by mohl Folger na 6 závodních jízd vstoupit do světového šampionátu, i když «pouze» Superbike.

Po zranění je totiž mimo hru na 3 závodní víkendy jezdec Milwaukee Aprilia Eugene Laverty. Je to reálná šance pro comeback Jonase Folgera? Uvidíme v nejbližších dnech!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama