Reklama

Filip Salač před sezónou Moto2

Dnes byl oficiálně představen tým Gresini v Moto2, členové jsou #12 Čech Filip Salač a #61 Ital Alessandro Zaccone. A jak vidí svou Rookii sezónu jediný český pilot ve paddocku Grand Prix Filip Salač a jeho týmový šéf Luca Gresini.

„Všechno pro mě bude nové po náročném roce v Moto3, byl jsem na tu motorku příliš vysoký. Tuto zimu jsem trénoval s motocyklem více podobným Moto2 a mohu říci, že se cítím mnohem pohodlněji. Bude to pro mě nové dobrodružství a budu muset získat spoustu zkušeností, udělám vše pro to, abych se to rychle naučil a vždy ze sebe vydám to nejlepší. Akce na trati mi opravdu chybí, ale na únorové testy si budu muset ještě trochu počkat, nemůžu se dočkat, až budu znovu pracovat s týmem, v prvním testu jsem si s nimi užil spoustu legrace! Při čekání se soustředím na trénink v posilovně, potřebuji posílit svaly a přizpůsobit je Moto2, který má jinou strukturu. Ale abych byl upřímný, tento druh tréninku se mi líbí ještě víc!“, řekl #12 Filip Salač.

#61 Alessandro Zaccone: „Bude to můj první rok v mistrovství světa Moto2, takže nejdůležitější bude pokusit se naučit nové tratě co nejrychleji: první čtyři budou pro mě trochu těžké, ale nemůžu se dočkat, až to zkusím! Zimní přestávka byla vždy dlouhým utrpením, ale letos se zdálo, že opravdu nekončí, možná proto, že bylo obtížné najít Moto2. Je to jako sen, který se brzy splní, jen musíme počkat na testy. Mezitím trénuji v posilovně, dělám motokros a supermoto a snažím se vrátit do plné kondice po loňském zranění. Už jsme skoro tam, takže jsem si jistý!“

Týmový šéf Luca Gresini doplnil Salače: „Jsem opravdu spokojen s týmem Moto2 2022, mladým projektem v rukou mladých jezdců. Ve skutečnosti jsme vybrali dva nováčky ve světové kategorii, Zaccone již soutěžil ve stejné kategorii, ale v CEV s Hondou 600, kde ukázal, že může jet opravdu rychle a potvrdil svůj talent i v roce 2021 s vynikajícími výsledky dosaženými v MotoE. Filip je také velmi nadějný chlapík, v posledních letech v Moto3 jezdecky hodně vyrostl, přestože ho brzdí jeho výška. Zajel několik dobrých závodů, které dokazují, že může konkurovat vedoucí skupině. S tímto světle modrým motocyklem na trati nás určitě uvidí, je to zvláštní barva, která se v průběhu sezóny bude všem líbit více a více“.

gresini racing moto2 motocykl gresini racing moto2 zaccone gresini

Pozornému čtenáři jistě neuniklo, že sponzorem je kromě firmy «Modula - Case Systen» také ACCR, tedy «Czech Talent Team».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama