Reklama

Fermín Aldeguer na 2 roky za Ducati

Fermín Aldeguer bude debutovat jako jezdec MotoGP v roce 2025. Osmnáctiletý Španěl podepsal dvouletou smlouvu s Ducati. Obě strany o tom informovaly v oficiální tiskové zprávě v pondělí odpoledne.

Ducati Corse a Fermín Aldeguer dosáhli dohody o dvouleté smlouvě, díky které bude Španěl oficiálně debutovat jako jezdec MotoGP v roce 2025. Aldeguer pojede příští dva roky Desmosedici GP v «premier class» s opcí na prodloužení smlouvy o další dva roky.

18letý Aldeguer debutoval v mistrovství světa MotoGP v roce 2021 jako jezdec v kategorii Moto2. Hned ve svém prvním závodě v Mugellu skončil sedmý. V roce 2022 jel Španěl svou první celou sezónu v kubatuře Moto2 třídě a poté získal své první vítězství v roce 2023. Byl to začátek velmi silné série, ve které ve druhé části sezóny protnul cílovou pásku jako vítěz čtyřikrát za sebou. To mu nakonec vyneslo třetí místo v konečném pořadí šampionátu.

Luigi Dall'Igna (výkonný ředitel Ducati Corse): „Rád bych přivítal Fermína v rodině Ducati a nemůžeme se dočkat, až ho uvidíme jezdit na naší Desmosedici GP. Jsem z této dohody velmi šťastný, protože Aldeguer je jedním z nejsilnějších jezdců nové generace v rámci mistrovství světa MotoGP. Pozorně jsme sledovali jeho vývoj v posledních letech; už minulou sezónu ukázal neuvěřitelnou rychlost. Je to velmi mladý chlapec s potenciálem a kvalitami, aby se mu dařilo, a my mu poskytneme veškerou technickou podporu, abychom mu pomohli růst.“

Fermín Aldeguer: „Mám z této příležitosti obrovskou radost; díky Ducati si mohu splnit svůj sen, který si vážím od mládí. Nastal čas udělat velký skok a soutěžit s nejlepšími jezdci na světě, a co víc, dělám to s nejlepším motorem na startovním roštu. Rád bych vyjádřil své poděkování Ducati, zejména Gigi Dall'Ignovi, za jejich důvěru, kterou mi věřili od začátku našich diskusí. Chci poděkovat Lucovi Boscoscurovi za vše, co jsme sdíleli, a za to, co nás tento rok čeká. Jsem také vděčný své rodině, svému manažerovi Héctoru Faubelovi a všem, kteří nějakým způsobem přispěli k mé cestě sem. Nyní, když vím, co přinese budoucnost, je čas plně se soustředit na letošní sezónu, kde čelím velké výzvě v Moto2. Udělám vše pro to, abych opustil tuto kategorii se vztyčenou hlavou, s cílem dosáhnout co nejlepších výsledků, než zahájím nové dobrodružství v MotoGP."

Podpisem jezdce Ducati je Aldeguer čtvrtým jezdcem po Lucovi Marinim, Johannu Zarcovi a Francesco Bagnaiovi, který má smlouvu MotoGP na rok 2025. Přestože Ducati v tiskové zprávě oficiálně neuvedla, ke kterému týmu bude Španěl přidělen, zdá se že Prima Pramac Racing je v současné době tou jedinou možností.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama