Reklama

Fermín Aldeguer MS-Moto2 v roce 2022 za Boscoscuro

Ve své podstatě to ani nemohlo dopadnout jinak: Fermín Aldeguer bude závodit jako v šampionátu Moto2 v roce 2022 jako stabilní jezdec. Už letos se objevil ve třech různých šampionátech a to přes svůj mladý věk - má totiž jen 16 roků, přesto si vede výborně.

V MS-Moto2 debutoval s Boscoscurem v Mugellu, kde nahradil Yari Montellu, a hned zazářil: 15. na startovním roštu a vynikající 12. v závodě. Stal se tak nejmladším jezdcem, který kdy bodoval v prostřední kubatuře Grand Prix a to vše pouze s jediným testem, v Barceloně, s motorem Triumph.

Fermín Aldeguer už zazářil v šampionátu CEV-Repsol: V týmu Boscoscuro, ale s motorem Honda o objemu 600 ccm, vyhrál všech pět letos odjetých závodů: Dva v Estorilu, jeden ve Valencii a další dva v Barceloně.

Aldeguer také závodí ve světovém poháru MotoE. Ve svém teprve třetím závodě v Barceloně už byl v Top-6 mezi jezdci, kteří mají za sebou jednu nebo dvě sezóny s těmito těžkými stroji.

Velmi mladý jezdec je pochopitelně ve středu zájmů všech silných stájí, jako jsou třeba Aki Ajo nebo Aspar, ale ten, kdo projevil největší zájem, byl Boscoscuro a Aldeguerův manažer a bývalý pilot Grand Prix Héctor Faubel mu zajistil na příští sezónu stabilní místo právě v italské stáji MB Conveyors Speed Up Boscoscuro, kde by měl nahradit Jorge Navarra, který z týmu po sezóně odejde.

Týmovým spolujezdcem Fermína Aldeguera bude v sezóně 2022 Yari Montella, mistr Evropy Moto2 v roce 2020.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama