Reklama

Favorité 44. ročníku Rallye Dakar

Poslední přípravy na «Rallye Dakar» 2022 finišují, 1. ledna začíná v Saudské Arábii 44. ročník nejtěžší Rallye světa. A kdo zřejmě bude patřit mezi favority a bojovat o vítězství?

Téměř 150 pilotů se od 1. ledna vydá se svými dvoukolovými motocykly na trať Rallye Dakar 2022. Většina z tohoto počtu jsou ryzí amatéři, pro které je cílem dojet hlavně do cíle, tak pro tu menší skupinu je to závod o vítězství. Proto je možné rozdělit startovní pole prakticky do dvou skupiny.

V ‹Rally GP› jsou zařazeni silní a především po vítězství toužící piloti, kteří se také zúčastňují kompletního mistrovství světa «Rally-Raid», kdy prvním závodem tohoto šampionátu je právě «Rallye Dakar». Zbytek startovního pole je zařazen v kategorii ‹Rallye 2›. Toto rozdělení hraje svou úlohu při startovním pořadí a startovních mezičasech (rozdílech).

Pořadatel A.S.O. vybral pro ‹Rally GP› těchto 15 pilotů: Jsou to především tovární jezdci Hondy, Red Bull KTM, GASGAS, Husqvarny, Hera a Sherca.

K Top-favoritům 44. ročníku Dakaru patří bez jakýchkoliv pochybností Rakušan Walkner, tedy úřadující mistr světa. On sám považuje za velké spolifavority Pablo Quintanillu (Honda) a Daniela Sanderse (GASGAS).

Nesmíme zapomínat ani na další skvělé jezdce jako jsou třeba Toby Price a Kevin Benavides - oba dva jako Walknerovi týmoví kolegové a také už vítězové Dakaru. Dále samozřejmě Sam Sunderland (GASGAS) a Ricky Brabec (Honda). Ovšem nikoho t této Top-15 nelze podceňovat.

Zajímavé je, že se zde v ‹Rally GP› nenachází žádný jezdec s motocyklem Yamaha, když především Adrien van Beveren a Ross Branch jsou skvělí piloti.

A.S.O. původně měla v této skupině ‹Rally GP› také Franco Caimiho z Hero Motorsport, ten se ale zranil a bude tak chybět.

Piloti GP při Rally Dakar 2022

1 Kevin Benavides ARG KTM Red Bull KTM Factory Racing
2 Ricky Brabec USA Honda Monster Energy Honda Team
3 Sam Sunderland GBR GASGAS GASGAS Factory Racing
4 Daniel Sanders AUS GASGAS GASGAS Factory Racing
5 Skyler Howes USA Husqvarna Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing
7 Pablo Quintanilla CHL Honda Monster Energy Honda Team
11 Ignacio Cornejo CHL Honda Monster Energy Honda Team
12 Xavier De Soultrait FRA Husqvarna Ht Rally Raid Husqvarna Racing
15 Lorenzo Santolino ESP Sherco Sherco Factory
18 Toby Price AUS KTM Red Bull KTM Factory Racing
27 Joaquim Rodrigues PRT Hero Hero Motosports Team Rally
52 Matthias Walkner AUT KTM Red Bull KTM Factory Racing
77 Luciano Benavides ARG Husqvarna Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing
88 Joan Barreda ESP Honda Monster Energy Honda Team



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama