Efren Vazquez: "Jsem rád za job testovacího pilota u KTM"

Efren Vazquez má za sebou dva hodně těžké roky. Nejdříve absolutně neopodstatněné vyhození z týmu Racing Team Germany, potom smůla s dvěma týmy Moto2 a nakonec zranění při závodním víkendu Texas 2016.

29letý Španěl Efren Vazquez, 2014 dvojnásobný vítěz GP v kubatuře Moto3 za tým Racing Team Germany s motocyklem Honda NSF 250RW, je nyní po neúspěšném přestupu do kubatury Moto2 testovacím pilotem KTM v MS-Moto3.

V MS-Moto2 2016 měl vlastně závodit Vazquez za tým Iodaracing, jenže stáj majitele Giampiera Sacchiho se v únoru přestěhovala do MS-Superbike, s Aprilií a s Alexem De Angelisem. Tým Moto2 Iodaracing byl zavřen.

Vazquez obdržel smlouvu u malajského týmu Composite FGV, který v zimě převzal týmová místa od JP-Malaysia, kde měli původně závodit Azlan Shah a Ricky Cardus s motocykly Kalex. Ovšem tým se nezúčastnil prvních testů IRTA, naopak při druhém testu IRTA se vynořil Vazquez s motocyklem starého týmu JP, který tak odstartoval druhý pokus o comeback v MS. Bylo brzy jasné, že finančně se potácí na hodně vrtkavých nožičkách a tak jako motorka byl použit starý materiál od Suteru. Mezitím se tým okolo Massima Biaginiho opět z paddocku ztratil.

V Qualifying v Austinu se Efren těžce zranil a teprve nyní se objevil rutinér Vazquez ve Spielbergu/Rakousku, kdy testoval motorové komponenty na rok 2017.

„My jsme zaplatili už většinu peněz za celou sezónu dopředu, já jsem po svém crashi pouze přemýšlel, kdy se vrátím nazpět. Když jsem se chtěl vrátit, tak mně bylo řečeno, že musím zaplatit dalších 100.000 Euro, neboť je potřeba zaplatit neuzavřené účty za rok 2015. Jednalo se o vypůjčená auta, gáže mechaniků atd. Ale s těmito dluhy nemáme my nic společného. My jsme naše povinnosti spláceli pravidelně a přesně, tak jak to stálo ve smlouvě na rok 2016. Tým ale požadoval dalších 100.000 Euro, což pro nás bylo obrovské překvapení.

Rozhodně nemíníme z našich sponzorských peněz na rok 2016 platit dluhy týmu za rok 2015. A tak jsem se stal nezaměstnaným do zbytku sezónu 2016 a jsem hodně šťastný, že mohu působit jako testovací jezdec KTM pro Moto3. S novým projektem Moto2 ale nemám vůbec nic společného.

Koncentruji se na to, co nejvíce podporovat Brada Bindera, aby se stal mistrem světa 2016. A připravit co nejlépe motocykly na sezónu 2017. Co se týká nové sezóny, uvidí se, jaké možnosti se nabídnou“, vysvětluje celou situaci Efren Vazquez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama