Reklama

Dvoudenní test WorldSBK v Jerezu

Bezprostředně po nedělním ukončení superbikové sezóny 2023 se v Jerezu de la Frontera uskuteční první testy na novou sezónu 2024. A někteří jezdci se představí ve svých nových týmech a s novými motocykly.

Nebude chybět dvojnásobný mistr světa Alvaro Bautista s italskou Ducati a jeho nový týmový kolega Nicolo Bulega - Rookie šampionátu a mistr světa WorldSSP. Největší pozornost bude ale soustředěna na šestinásobného mistra světa Jonathana Reu - poprvé na závodním okruhu místo s Kawasaki ZX-10RR pojede na jihu Španělska na Yamaze YZF R1 a také na návrat pro doping 4 roky distancovaného Andreu Iannoneho a jeho premiéru v superbikovém šampionátu s motocyklem Ducati Panigale V4R v týmu Go Eleven Ducati. Chybět bude Toprak Razgatlioglu, který po přestupu k BMW původně nedostal od Yamahy svolení k testování s německým motocyklem BMW M1000 RR-R. V továrním týmu Provec Kawasaki se představí Axel Bassani.

Mimochodem: Se superbikovým motocyklem Ducati bude Alvaro Bautista testovat pouze v úterý, neboť ve středu bude v Jerezu jezdit s prototypem Ducati MotoGP, aby si na něho opět zvykl.
Jen připomínám, že ve dnech 10.- 12. listopadu pojede za odměnu s wild card závod MotoGP «PETRONAS Grand Prix of Malaysia» na okruhu Sepang International Circuit.

Účastníci testu SBK Jerez 31. října/1. listopadu:

Aruba.it Ducati: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa Ducati: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven Ducati: Andrea Iannone (I)
Pata Yamaha: Jonathan Rea (GB)
GRT Yamaha: Domi Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
GMT94 Yamaha: Bradley Ray (GB)
Bonovo action BMW: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)
Kawasaki: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Petronas MIE Honda: Tarran Mackenzie (GB)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama