Reklama

Dvě wild card v Moto2 pro Barcelonu

Po sezónách 2019 (kvůli novým jednotným motorům Triumph) a 2020 (kvůli pandemii Covid-19), kdy se v prostřední kubatuře neudělovaly dva roky žádné wild card, tak letos se «divočáci» do mistrovství světa vrací.

Na okruhu «Circuit de Barcelona-Catalunya» se představí v Moto2 hned dva: Budou to Thájec Keminth Kubo a Polák Piotr Biesiekirski.

19-letý Polák Piotr Biesiekirski (Pertamina Mandalika SAG Euvic) má na svém kontě celkem 7 startů v loňském roce, kdy jel v týmu NTS RW Racing GP se strojem NTS jako náhradník, ani jednou ale nedojel v bodech.

21-letý Keminth Kubo z Thajska vyšel jako absolvent VR46 Mastercamp na ranči Valentina Rossiho, stal se 2016 šampionem Road Racing Championship ST600, kde jezdil v týmu Mitsuo Abeho (otec tragicky zahynulého Norifumiho Abe), 2017-2018 závodil Kubo v Asia Road Racing Championshipu v SS600. Zde pojede za VR46 Master Cammp Team.

Kromě už uvedených změn, které jsme uveřejnili v tomto týdnu, jsou zde ještě dvě další: V Moto2 nebude startovat zraněný #5 Yari Montella (MB Conveyors Speed Up - Boscoscuro), místo něho pojede #2 Alonso Lopez.

A v Moto3 pojede s další wild card #32 Takuma Matsuyama (Honda Team Asia - Honda).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama