Reklama

Danny Kent: Co bude dál?

24-letý britský ex-mistr světa Moto3 Danny Kent se pomalu stává tragickou postavou paddocku MotoGP. Na sezónu 2019 se opět musí poohlédnout po novém týmu v kubatuře Moto2.

Klidný Brit a současný pilot týmu SpeedUp Danny Kent je parádním příkladem smůly a drastických chybných rozhodnutí.

V sezóně 2015 vtrhl jako bouře do MS-Moto3 a ziskem 5 Pole-Position a vítězstvím v 6 závodech Grand Prix se stal mistrem světa. To vše v týmu Leopard Honda.

V něm absolvoval - tedy v Leopard Racing - i sezónu 2016, ovšem v kubatuře Moto2. To ale bylo fiasko, na konci sezóny 22. místo a také rozchod s dlouholetým manažerem Rogerem Burnettem.

Začala se o něho starat americká agentura Wassermann-Gruppe a ta ho transferovala do týmu Kiefer Racing.

Ovšem už v dubnu si během závodního víkendu v Texasu musel Kent své věci spakovat a závodění v Moto2 se pro něho předčasně skončilo.

Jako testovací pilot a náhradník v týmu Red-Bull-KTM absolvoval dva závody Moto3 a získal v nich pouhých 6 bodů.

Na sezónu 2018 získal druhý z Red-Bull-Rookies Cupu z roku 2010 místo v týmu Speed-up od Lucy Boscoscura, ovšem v porovnání se svým týmovým kolegou Fabiem Quartararem hrál podřadnou roli. Zatím získal pouhých 8 bodů, když bodoval v Argentině a na Spielbergu.

Od týmu Speed-up mu bylo už před letní přestávkou oznámeno, že jeho opční právo na smlouvu 2019 nebude využito a tak si nenápadný Brit musí hledat nové místo v paddocku 2019.

Místo Fabia Quartarara pojede Španěl Jorge Navarro, kdo dostane motocykl Dannyho Kenta ještě nebylo oficiálně oznámeno (Romano Fenati?)...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama