Reklama

Další tým Ducati v MS-Superbike

Se strojem Ducati Panigale V4R bude závodit v MS-Superbike 2024 ještě další tým! Potom, co nová stáj v šampionátu Team Marc VDS potvrdila svou účast v šampionátu WorldSBK, tak se během závodního víkendu v Aragónu přidal další tým: Jedná se o stáj Puccetti.

Týmový šéf Manuel Puccetti odchází od Kawasaki a přestupuje k Ducati! Od roku 2020 se totiž jeho týmu nepodařilo se strojem ZX-10RR získat žádný větší úspěch.

A kdo bude jezdcem? O sedačku se ucházejí stále ještě současný tovární pilot Ducati Michael Rinaldi stejně jako Philipp Öttl jezdící za Go-Eleven-Team, oba dva jmenovaní jezdci znají dobře motocykl Panigale V4R. Öttl ovšem nemá u Puccettiho žádnou šanci, pokud by se podařilo angažovat Rinaldiho. A naděje si dělá rovněž od BMW uvolněný Loris Baz.

Puccetti je už řadu let jeden z nejlepších privátních týmů v superbikovém paddocku. Za Puccettiho závodil napříč kubaturami především Toprak Razgatlioglu. Bylo to v ME-Superstock 600 v roce 2015. Potom dva roky v ME-Superstock 1000 a od roku 2018 závodil za Puccettiho i v MS-Superbike: Dvě vítězství a celkem 15 pódiových umístění! Po odchodu tureckého jezdce od Kawasaki k Yamaze nastala pro Puccettiho tým hodně strmá cesta směrem dolů.

Xavi Fores a Lucas Mahias, stejně jako na výpomoc povolaný Tito Rabat, ale nedokázali navázat na úspěchy svých předchůdců. A pádu na absolutní dno se tento privátní tým dočkal v této sezóně s ex-mistrem světa Tomem Sykesem; po čtyřech závodních víkendech a zisku jediného bodu se vzájemně rozešli!

K dosavadním čtyřem týmům Ducati Aruba.it, Motocorsa, Barni a Go Eleven přibydou tedy v sezóně 2024 dva nové: Marc VDS a Puccetti. Pouze tovární tým Aruba pojede se dvěma jezdci, ostatní po jednom.

Týmy Ducati v MS-Superbike 2024:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)

Go Eleven: Andrea Iannone (I)

Barni: Danilo Petrucci (I)

Marc VDS: Sam Lowes (GB)

Puccetti: Rinaldi? Baz? Öttl?

Motocorsa: Rinaldi? Baz? Öttl?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama