Reklama

Další šance pro Syahrina

Mistrovství světa superbiků 2022 bylo výsledkovou katastrofou nejen pro tým MIE Honda, ale také pro jezdce Hafizhe Syahrina. Společně chtějí v nadcházejícím roce udělat výsledkový průlom v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým.

Po potvrzení Erica Granada na MIE Honda pro Mistrovství světa Superbike 2023 je nyní jistý i jeho týmový kolega: Šéfová týmu paní Midori Moriwaki podle očekávání vyjádřila důvěru letošnímu pilotovi Hafizhi Syahrinovi.

Jen pro upřesnění připomínám: Tým MIE se objeví příští rok s malajskou státní společností Petronas jako s hlavním sponzorem.

Ex-pilot MotoGP a Moto2 Hafizh Syahrin letos dokončil svou nováčkovskou sezónu v mistrovství světa superbiků s celkovým ziskem pouhých 10 bodů. 28-letý závodník z Malajsie byl odmávnut ve čtyřech závodech na bodech (tedy v Top-15) a v mistrovství světa skončil celkově až na 23. místě.

Tým MIE doufá v příští rok v lepší materiál od Hondy. Šéfová týmu očekává, že její motocykly CBR1000RR-R budou do začátku příští sezóny na technické úrovni letošních strojů HRC Ikera Lecuony a Alexe Viergeho.

„Jsem velmi šťastný, že v příští sezóně zůstanu u týmu MIE Racing Honda,“ řekl Syahrin. „Vím, že Midori dává dohromady silnější balíček pro rok 2023, a já se soustředím na budování zkušeností a umístění na bodech v každém závodě. Mým primárním cílem je stát se konkurenceschopnějším a jsem ochoten pro to tvrdě pracovat.“

Poté, co letošní jezdec Leandro Mercado z Argentiny neměl zájem o další spolupráci, je Hafizh Syahrin stálicí týmu MIE Honda.

„Hafizh se v průběhu sezóny neustále zlepšoval. Myslím, že on a Eric vytvoří silný a konkurenceschopný tým,“ řekla Japonka. „Pomohou nám jak rozvíjet náš projekt s Hondou v této kubatuře, tak propagovat mistrovství světa superbiků a motocyklové závodění v Jižní Americe a Asii, dvou extrémně strategických regionech pro náš sport.“

Startovní rošt WorldSBK 2022 - 22 jezdců už podepsalo.

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK: Toprak Razgatlioglu a Andrea Locatelli
Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea a Alex Lowes
Aruba.it Racing – Ducati: Alvaro Bautista a Michael Ruben Rinaldi
BMW Motorrad WorldSBK Team: Scott Redding a Michael van der Mark
Team HRC: Iker Lecuona a Xavi Vierge
GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team: Remy Gardner a Dominique Aegerter
Motocorsa Racing: Axel Bassani
Team Goeleven: Philipp Oettl
Kawasaki Puccetti Racing: Tom Sykes
BARNI Spark Racing Team: Danilo Petrucci
Bonovo Action BMW: Garrett Gerloff a Loris Baz
MIE Racing Honda Team: Eric Granado a Hafizh Syahrin
Orelac Racing VerdNatura: TBA
TPR Team Pedercini Racing: TBA
GMT94 Yamaha: Lorenzo Baldassarri
Yamaha Motoxracing WorldSBK Team: Bradley Ray

TBA = bude oznámen později



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama