Reklama

Další debut v Jerezu - Sam Lowes s Ducati V4R

Poté, co Toprak Razgatlioglu debutoval se strojem BMW v Portimão v neděli, je tento týden v Jerezu naplánován debut Sama Lowese se superbikovým motocyklem Ducati V4R – ale bez týmu Marc VDS.

Po deseti letech v paddocku MotoGP se Sam Lowes vrací do sériového mistrovství světa. Kvůli pozdnímu konci sezóny Moto2 musel mistr světa Supersport z roku 2013 Sam Lowes dlouho čekat, než se mohl intenzivně připravovat na svůj debut v mistrovství světa superbiků 2024.

Devět dní po finále ve Valencii nadešel čas: v pondělí a úterý tohoto týdne bude v Jerezu testovat dvojče továrního pilota Kawasaki Alexe Lowese, pokud tedy počasí dovolí. Po návratu Andrey Iannoneho k závodění s GO Eleven Ducati a velkolepých změnách Jonathana Rea k Yamaze a Topraka Razgatlioglua k BMW je to již čtvrtý, netrpělivě očekávaný debut.

Lowese bude při jeho přesunu do mistrovství světa superbiků doprovázet jeho tým Moto2 Marc VDS, který Angličanovi poskytl konkurenční Ducati V4R a zakládá nový tým technické posádky. Prostředí SBK zná 33letý borec nejen z vlastní zkušenosti, ale také od svého dvojčete, které pravidelně doprovází na závodní víkendy.

Desetinásobný vítěz Moto2 však pojede s testovacím týmem Ducati na první test, protože motocykl belgického týmu ještě není připraven a ani přívěs nebyl dodán.

V úterý a ve středu bude v Jerezu také tým ROKiT BMW s Razgatliogluem a Michaelem van der Markem. Počasí na jihu Pyrenejského poloostrova je smíšené. Předpověď je nejlepší na středu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama