Reklama

Dalla Porta a SAG se rozešli

Italský jezdec Lorenzo Dalla Porta (25 let) a tým Pertamina Mandalika SAG ukončili vzájemnou dosavadní spolupráci. Ta měla trvat 2 roky a začala letošní sezónou. Dalla Porta je mistrem světa Moto3 z roku 2019.

Blesk z čistého nebe ve složení startovního roštu Moto2. Hlavním hrdinou (nepopulárním) je Ital Lorenzo Dalla Porta, který letos přešel do stáje Pertamina Mandalika SAG Team a uzavřel dvouletou smlouvu.

Právě dnes, tedy asi deset dní před domácím závodem se rozvod bývalého mistra světa Moto3 a jeho současným týmem stal oficiálním. Po vzájemné dohodě Dalla Porta s okamžitou platností již nebude jezdit za SAG Team. Jaké budou další kroky jezdce a týmu?

„Tým Pertamina Mandalika SAG a italský jezdec Lorenzo Dalla Porta se počínaje dneškem společně rozhodli rozdělit své cesty. Tým by rád vyjádřil své upřímné poděkování Dallovi Portovi za jeho nasazení od začátku sezóny. Bylo to těžké a pečlivě hodnocené rozhodnutí, vzhledem k pozitivní povaze Lorenza Dalla Porty. Jsme přesvědčeni, že toto rozhodnutí bude přínosem pro obě strany. Tým Pertamina Mandalika SAG přeje Dalla Portovi mnoho úspěchů do budoucna.“, říká se v oficiálním sdělení týmu.

Byl to rozhodně hodně těžký start do sezóny 2023 pro 25letého závodníka z Montemurla a ukázal se jako velmi komplikovaný. Po titulu Moto3 v roce 2019 nastal pro něho obrovský skok v jiné kategorii, ale od té doby získal bylo bodů jen velmi málo: (2020 - 5 - 27. místo; 2021 - 10 - 27. místo; 2022 - 21 - 22. místo; 2023 - 0). Rok 2021 byl poznamenán velkým problémem se zraněným ramenem, který ho donutil předčasně přestat ukončit sezónu kvůli operaci. Letos po třech letech u Italtrans Racing Teamu přestoupil do týmu Mandalika SAG, se kterým toskánský jezdec podepsal dvouletou smlouvu. Po pěti závodech Grand Prix bez bodů nastal tedy - dle očekávání - rozchod mezi oběma stranami.

Kdo bude Dalla Portovým nástupcem, není zatím známo, ale: Carlos Tatay, Red Bull Rookies Cup-vítěz 2019, je aktuálně na třetím místě v ME-Moto2 a startuje v šampionátu CEV právě za tým Pertamina Mandalika SAG. Takže se týmovému šéfovi Eduardo Peralesovi nabízí náhradní jezdec přímo z vlastních řad.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama