Reklama

Čtyři týmy Yamahy se šesti piloty

Dvakrát se podařilo privátnímu jezdci v MS-Superbike Christophe Ponssonovi dojet v WorldSBK 2021 v Top-10. Team Gil Motor Sport Yamaha pojede v «premier class» šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým i v letošní sezóně.

Od roku 2011 je Francouz Christophe Ponsson v různých mezinárodních šampionátech «live» u toho. V paddocku SBK startoval v kubaturách Superstock 600 a 1000, 2015 pak závodil za Team Pedercini Kawasaki ve své první a do roku 2021 tako jediné plné sezóně v MS-Superbike.

Na poslední chvíli se nečekaně objevil ve startovní listině MS-Superbike s #32 Isaac Viňales s motocyklem Yamaha YZF R1 týmu Motoxracing. Ten vloni ve své rookie sezóně jezdil za Orelac Kawasaki (jeho motocykl nyní převzal náš Oliver König) a bratranec Mavericka Viňalese (továrního pilota Aprilia Racing z MotoGP), tak bude pilotovat šestý motocykl Yamaha YZF R1 v tomto šampionátu. Isaac Viňales vloni skončil v MS-Superbike na P17, když celkem 15x dojel na bodovaných umístěních, tedy v Top-15.

Od roku 2019 se Yamaha zúčastňuje MS-Superbike s dvojitou sestavou: Kromě továrního týmu Pata má plnou podporu od Japonců také GRT, a když po sezóně 2020 privátní tým Ten Kate už dále nepokračoval, tak tuto vzniklou skulinu doplnila stáj Gil Motor Sport. Ta patří Jean-Christophe Ponssonovi, tedy otci závodníka Chrise, který vloni skončil na P20 a získal celkem 36 bodů. 26-letý Francouz se ale během sezóny hodně zlepšoval a v Barceloně a v Estorilu byl odmávnut dokonce v Top-10.

Piloti a týmy MS-Superbike 2022:

Aruba.it Ducati: Michael Rinaldi (I), Alvaro Bautista (E)

Barni Spark Ducati: Luca Bernardi (I)

Motocorsa Ducati: Axel Bassani (I)

Go Eleven Ducati: Philipp Öttl (D)

Honda Racing Corporation: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)

MIE Honda: Tati Mercado (RA), Hafizh Syahrin (MAL)

BMW Motorrad: Michael van der Mark (NL), Scott Redding (GB)

Bonovo action BMW: Eugene Laverty (IRL), Loris Baz (F)

Kawasaki Racing Team: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)

Orelac VerdNatura Kawasaki: Oliver König (CZ)

Outdo Pedercini Kawasaki: Loris Cresson (B), Leon Haslam (GB)? Esteve Rabat (E)?

Pata Brixx Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

GRT Yamaha: Kohta Nozane (J), Garrett Gerloff (USA)

Gil Motor Sport Yamaha: Christophe Ponsson (F)

Yamaha Motoxracing WorldSBK Team: Isaac Viňales (E)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama