Reklama

Crutchlow je nazpět

Zraněný Ital Franco Morbidelli nepojede v týmu Petronas-Yamaha následující čtyři závody Grand Prix a protože kalendáře MotoGP a WorldSBK termínově kolidují, tak se místo Morbidelliho objeví v týmu Petronas-Yamaha SRT testovací pilot Yamahy Cal Crutchlow.

Franco Morbidelli musí kvůli své operaci kolena vynechat za tým Petronas-Yamaha SRT další závody letošní sezóny. V Assenu ho nahradil jezdec Yamahy z MS-Superbike Garrett Gerloff. Jeho přední kolenní vaz musel operován a tak další čtyři závody (2x Spielberg, Silverstone a Aragón) musí vynechat.

Jelikož MS-Superbike se jede 8. srpna v českém Mostě, tak nemůže pochopitelně nastoupit žádný jezdec ze šampionátu World-SBK.

Proto dostane šanci testovací jezdec Yamahy Cal Crutchlow v týmu Petronas-Yamaha, který už letos testoval v Doha, potom v Jerezu a v Aragónu.

Mimochodem: Cal Crutchlow vyhrál celkem tři závody Grand Prix, všechny s LCR-Hondou, naopak s motocyklem «A-spec»-Yamaha si vybojoval v letech 2012/2013 celkem 6 pódií a 2013 skončil v MS-MotoGP celkově v Top-5 - tedy nejlépe ve své kariéře pilota «premier class».

Dle Razaliho by se více-mistr světa MotoGP 2020 Morbidelli měl v boji o body objevit až 19. září v Misanu a potom v úterý a ve středu na oficiálních testech IRTA-MotoGP.

Crutchlow závodil v MS-MotoGP 2011 až 2013 za tým Tech3, poslední Grand Prix s M1 objel ex-mistr světa Supersport ve Valencii 2013, potom jednu sezónu za Ducati Corse, a následujících pět let za LCR-Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama