Reklama

Crash Franca Morbidelliho

Franco Morbidelli se postaral v úterý v Portimão o přerušení testů po své havárii a musel tak strávit noc z úterý na středu v nemocnici na pozorování.

Celkem osm pilotů MotoGP využilo zimní test Superbike v pondělí a v úterý na «Autódromo Internacional do Algarve» k tréninku. Byl to i nováček týmu Pramac-Ducati Franco Morbidelli, ten stejně jako mistr světa a značkový kolega Pecco Bagnaia pilotoval motocykl Panigale V4S 1100 ccm.

V úterý odpoledne havaroval «Franky» v T9 a byl po crashi v bezvědomí. Jak celou záležitost vysvětlil Sky Sport MotoGP, v 9. zatáčce mu uklouzl předek jeho Ducati Panigale V4 S a hodně tvrdě upadl. Udeřil se do hlavy a také ztratil vědomí. Jako první mu poskytli pomoc bratři Marc a Alex Marquezovi. Poté byl italsko-brazilský pilot převezen do Medical Center na první kontrolu, následně bylo rozhodnuto o jeho převozu do nemocnice Particular do Algarve k dalším vyšetřením.

Jak se hned ukázalo, nebylo to nic vážného: CT vyšetření mělo negativní výsledek a oficiálně odvrátilo jakékoli mozkové problémy.

29-letý pilot týmu Prima Pramac Racing by se měl zúčastnit za necelý týden oficiálních testů IRTA v Sepangu (ve dnech 6. - 8. února).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama