Reklama

Čínské Kove Moto pokračuje dále

V letošním šampionátu Supersport World Championship 300 zaznamenal tým Kove Moto pozoruhodný debut. Pro rok 2024 se v čínském týmu poučili ze svých chyb a hned od začátku sezóny posílají do seriálu Marca Garciu, mistra světa z roku 2017, tedy hodně silného jezdce.

Když Kovo Moto oznámilo svůj vstup do 300 Supersport World Championship na EICMA 2022, jen málokdo tomu věřil. Čínský výrobce existuje teprve od roku 2017 a odpovídající motocykl NK321RR-S neměl žádnou homologaci. To se ale o pár měsíců později změnilo a při zahájení sezóny v dubnu 2023 v Aragonu byl na startovním roštu Kove, pilotovaný mezinárodně neznámými Číňany v prvních závodech sezóny.

Rychle se ukázalo, že Junhao Zhan a Shengjunjie Zhou byli ohromeni vysokou úrovní mistrovství světa WSSP300. Od Imoly tak jel za China Racing Team Marc Garcia, první vítěz této juniorské série v roce 2017, a v prvním závodě dojel do cíle na 8. místě. V Mostě Španěl postavil motorku do první řady a celkově ukázal solidní rychlost.

Technicky a opticky je NK321RR-S srovnatelný s Yamahou R3. Oba mají dvouválcový řadový motor s vrtáním 68 mm. Motocykl z Číny má kvůli trochu většímu zdvihu 44,2 mm zdvihový objem 322 ccm. R3 se zdvihem 44,1 mm přijde na 321 ccm. NK321RR-S má ve standardní výbavě výkon 39 k a je vybaven technickými vylepšeními, jako je jednostranné kyvné rameno. „Motocykl je spíše mixem Yamahy a Kawasaki,“ řekl Garcia, který zná všechny současné motocykly řady 300 kromě KTM RC390R.

Mimochodem: Garcia se také zúčastnil finále sezóny španělského šampionátu ve Valencii a získal vítězství a třetí místo! Celkem Kove vyhrál čtyři závody ve Španělsku.

O víkendu Kove potvrdil svou pokračující účast v sezóně 2024. Garcia zůstává jezdcem #1 . Vzhledem k rozšíření na Rallye Dakar by nebylo překvapením vidět druhý nebo třetí tým nasazený v příštím roce s NK321RR-S. V každém případě by měl ale být ve stávajícím týmu ještě druhý pilot.

WorldSSP 300 - potvrzení jezdci

Freudenberg KTM – Paligo Racing: Jeffrey Buis

MTM Kawasaki: Loris Veneman a Mirko Gennai

Fusport – RT Motorsport by SKM – Kawasaki: Inigo Iglesias a Petr Svoboda

Team Flembbo – Pl Performances: Kevin Sabatucci a Ruben Bijman

Arco Motor University Team: Samuel Di Sora a Unai Calatayud

ProDina Kawasaki Racing: Bruno Ieraci a Giacomo Zannini

ProGP Racing: Galang Hendra Pratama

Accolade Smrz Racing BGR : Filip Novotný a Chris Clark



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama