Reklama

Česko-japonská MIE Racing Honda předčasně končí v MS-Superbike

Už po prvním víkendu světového šampionátu WorldSBK se česko-japonská stáj MIE Racing Honda Racing prozatímně stáhla ze šampionátu, neboť argentinský pilot Tati Mercado neměl prostě k dispozici konkurence schopný motocykl.

Zatímco ostatní týmy využily v zimě většinu z 10 povolených testovacích dnů, tak tým MIE Racing Honda Racing se objevil pouze při velkém testu v Barceloně na okruhu Circuit de Catalunya, kde ale Tati Mercado skončil se ztrátou 3,550 sec. ve své premiéře s motocyklem Honda Fireblade jako předposlední.

Potom se 29-letý Argentinec objevil inkognito při Jarní Ceně Brna jako ‹John Black›, aby sice najel potřebné testovací kilometry, ale zároveň ušetřil cenné testovací dny. Mercado díky svému nespornému jezdeckému umění sice vyhrál s obrovskou převahou, ale na stupně vítězů raději nešel.

V Itálii pak startoval šampion Superstock z roku 2014 v rámci CIV v Misanu, tentokrát pod svým pravým jménem za italský tým DMR Honda Racing místo zraněného Alessandro Andreozziho a zde byl tento motocykl konkurence schopný.

Bohužel obrázek výkonnosti se proti testům v Barceloně nezměnil: V přehledu časů po FP1 a FP2 ztratil Mercado přes 5 sekund na špici, pomalejší než on byli pouze oba piloti týmu Pedercini Cavalieri a Cresson. V FP3 byla ztráta 3,689 sec., v Superpole pak, 4,662 sec. a skončil předposlední.

Mercado určitě není špatný pilot, v kubatuře Superstock 1000 vyhrál celkem 6 závodů a získal 12 pódiových umístění; 2014 se stal dokonce šampionem.

V MS-Superbike se s druhořadým materiálem celkem pravidelně umísťoval v Top-10.

Ovšem v týmu MIE Honda neměl k dispozici vůbec dobrý stroj, tato Fireblade nemá s továrními motocykly Alvara Bautisty nebo Leona Haslama vůbec nic společného.

MIE Honda vynechá následující závodní víkendy v Estoril, Misanu a v Donington Parku a bude se snažit hodně intenzivně dále vyvíjet dosavadní motocykl CBR1000RR-R. Návrat je naplánován na konec července do Assenu, nebo možná na domácí závod v Mostu - tým má základnu u Miloše Čiháka v Praze.

Ve čtvrtek jednala paní Moriwaki s HRC, tým MIE Honda by se chtěl ve druhé polovině sezóny zúčastnit světového šampionátu se dvěma motocykly, ten druhý jezdec by jezdil s wild card.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama