Reklama

Can Öncü chce do Moto2

Po crashi v Assenu se titul mistra světa v supersportech vzdálil pro Cana Öncü do nenávratna. Jeho manažer Kenan Sofuoglu a týmový šéf Kawasaki Manuel Puccetti prozradili, jaké mají s tureckým mladíkem další cíle v jeho sportovní kariéře na sezónu 2024.

„Can Öncü chce vyhrát titul mistra světa v WorldSSP a pak přejít do Moto2“, říkal ještě před Assenem jeho manažer a ex-mistr světa Kenan Sofuoglu.

Pak byl ovšem 19-letý Turek poslán k zemi Yarim Montellou (Barni Ducati) hned v první zatáčce a utrpěl několik zlomenin na levé ruce. Tím musel vynechat závodní víkend v Barceloně a je otázkou zda se vrátí na trať v Misanu.

V celkovém pořadí má už nyní po šesti závodech pouhou polovinu bodů jak lídr šampionátu Nicolo Bulega (Aruba.it Ducati) je v MS průběžně pátý a titul je prakticky ztracen.

Sofuoglu k tomu říká: „Can by rád závodil v Moto2 a to musím akceptovat. Vyhrál Red Bull Rookies-Cup a vzápětí také Moto3. Tam se mu už tak nedařilo a tak jsme pro něho našli místo v MS-Supersport. Dostal za úkol zajet dobrou sezónu v MS-Supersport a já se podívám, co je pro něho možné v Moto2. Mohl by závodit v Moto2 a potom udělat skok do MS-MotoGP. S více zkušenostmi z MS-Supersport to bude možná lehčí. Vrátil by se do paddocku Grand Prix, který už zná. Uvidíme, co bude po jeho zranění“.

Can Öncü má sice s týmovým šéfem od Kawasaki Manuelem Puccettim pětiletou smlouvu, ale dle názoru tohoto Itala to nehraje tak velkou roli a pokud se podaří najít pro Öncüa vítězný balíček do Moto2, tak mu v odchodu nebude bránit.

Stav šampionátu po 6 ze 24 závodů: 1. Nicolo Bulega (I) Ducati 127 bodů; 2. Stefano Manzi (I) Yamaha 90; 3. Marcel Schrötter (D) MV Agusta 79; 4. Federico Caricasulo (I) Ducati 77; 5. Can Öncü (TR) Kawasaki 63; 6. Niki Tuuli (FIN) Triumph 61; 7. Valentin Debise (F) Yamaha 44; 8. Jorge Navarro (E) Yamaha 44; 9. Glenn van Straalen (NL) Yamaha 40; 10. Raffaele De Rosa (I) Ducati 33;



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama