Reklama

Bulega je největším talentem VR46 Riders Academy

Valentino Rossi označil Nicolo Bulegu jako největšího talenta ve své VR46 Academy. Ta má aktuálně pouhých 11 mladých italských jezdců.

Po nuceném odchodu Romana Fenatiho jsou členy Rossiho VR46 Riders Academy tito jezdci: Luca Marini, Nicolo Bulega, Francesco Bagnaia, Andrea Migno, Franco Morbidelli, Niccolo Antonelli, Stefano Manzi, Lorenzo Baldassarri, Dennis Foggia, Celestino Vietti und Marco Bezzecchi.

Z nich si výsledkově vede nejlépe Nicolo Bulega, který bojuje 2016 stále o titul «Rookie of the Year» v kubatuře MS-Moto3.

V tomto souboji o «Rookie of the Year» dělí trojici Joan Mir, Fabio Di Giannantonio a Nicolo Bulega pouhých 6 bodů.

Bulega dlouho vedl, ale nyní se před italského jezdce se 113 body předsunul španělský Rookie a vítěz GP Rakouska Joan Mir, ovšem Bulega na něho ztrácí pouhé 4 body, naopak na něho se tlačí Di Giannantonio, ten má ztrátu jen 2 body.

2017 by měl 16letý Ital zaútočit v týmu VR46 na uvolněný titul mistra světa Moto3, když jak nový mistr světa Brad Binder, tak aktuálně druhý Navarro přejdou na příští sezónu do vyšší kubatury, tedy do Moto2.

Hned při svém pátém závodě Grand Prix stál úřadující juniorský mistr světa Moto3 Bulega na stupních vítězů, když dojel po zisku Pole-Position v Jerezu na místě druhém.

Kvůli své vysoké postavě musí 1,80 metru vysoký Bulega používat na dlouhých rovinkách zvláštní jezdecký trik - což je jasně vidět na titulním snímku.

A dá se něco takového natrénovat? „Hodně trénuji v posilovně, navíc na ranči jezdím hodně často na motocyklu“, vysvětluje Bulega.

Týmovým kolegou Bulegy bude v nové sezóně 2017 - stejně jako letos - Andrea Migno, místo Romana Fenatiho ale nepojede v nejslabší objemové kubatuře žádný třetí jezdec, naopak tým VR46 bude závodit v kubatuře Moto2, kde za Rossiho bude startovat Francesco Bagnaia, druhý jezdec zatím nebyl oficiálně oznámen.

Foto: Friedrich Weisse



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama