Reklama

Brit Jake Dixon opouští Katar a letí domů: konečně je to v pořádku

Dobrá zpráva pro Jakea Dixona: konečně se může rozloučit s Katarem a vrátit se do Anglie. Prošel závěrečnou kontrolou a dostal zelenou k letu, což mu bylo po velké ceně odepřeno kvůli fyzickým následkům, které utrpěl po tvrdém highsideru v Moto2 .

Dixon absolvoval ošklivý pád v FP2 v sobotu ráno a to hned ve druhém letmém kole. Jezdec týmu CFMOTO Aspar Team tvrdě havaroval v rychlosti 154 km/h. Zatímco jeho kolegové z Moto2 dokončili zbytek víkendu, Dixon zůstal v nemocnici v Dauhá na pozorování.

Britský pilot utrpěl poranění levé plíce a nemohl tak cestovat letadlem, takže byl nucen zůstat v Dauhá. „Rozhodující“ lékařská prohlídka byla naplánována na dnešní ráno a dopadla dobře. Sám Dixon oznámil zprávu na sociálních sítích: „Jsem v pořádku k letu domů. Budu muset udělat další kontroly, až se vrátím domů, ale zatím... mohu se bezpečně vrátit ."

Tým CFMOTO Aspar mu byl v tomto poněkud komplikovaném období nablízku a doufá, že ho co nejdříve najde zpět na trať. Příští víkend přijede paddock MotoGP do Portimaa na Velkou cenu Portugalska, dnes je těžké říci, zda se Jake bude moci zúčastnit. Rozhodne se potom, jak se bude jeho fyzický stav vyvíjet v příštích několika dnech. Nejdůležitější ale je, že se úplně uzdraví, a pokud nebude moci závodit v následující Grand Prix, tak si počká na tu další.

Dixonův týmový kolega Izan Guevara byl jediným jezdcem, který v neděli hájil barvy týmu CFMOTO Aspar Team v prostřední kubatuře. Španělovi se však příliš nedařilo, byl jedním z jezdců, kteří během závodu měli vážné problémy s pneumatikami, a to natolik, že byl nucen svůj stroj předčasně postavit do boxů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama