Reklama

Brad Binder zůstává u Aki Aja i v roce 2019

Nejdříve podepsal novou smlouvu s týmem Red Bull KTM Ajo v kubatuře Moto2 na rok 2019, aby vzápětí vyhrál při svém 60. startu za tento tým v kubaturách Moto3 a Moto2.

22-letý Jihoafričan Brad Binder z Potchefstroomu je mistrem světa Moto3 z roku 2016 právě u Aki Aja a po 36 startech (7 vítězství a dalších 11 pódiových umístění) přestoupil o kubaturu výš, tedy do Moto2. Zde je týmovým kolegou Portugalce Miguela Oliveiry a během 24 startů v prostřední kubatuře Grand Prix skončil vloni celkově 8. (3 pódiová umístění), letos je průběžně 6., když vyhrál v neděli GP Německa na Sachsenringu, ačkoliv do závodu samotného vyjel až z 10. místa na gridu.

Aki Ajo se dlouho nemohl rozhodnout, koho posadí na druhý motocykl KTM. Horkým kandidátem byl především Alex Marquez. Nebyl by prvním jezdcem z rodiny Marquezových, kdo by jezdil u Fina Aja. Tím byl Marc Marquez, kterého objevil španělský manažer KTM Cesat Rojo (předtím Bultaco a Derbi) a poslal ho závodit do španělského šampionátu CEV Repsol 125. O rok později 2008 už jezdil Marc Marquez v továrním týmu u Aki Aja s motocyklem KTM 125 ccm.

Ale Alex Marquez zůstává i ve své 5. sezóně v Moto2 v týmu Marc VDS - jeho týmovým kolegou bude s největší pravděpodobností Thomas Lüthi z MotoGP.

Protože jeho současný týmový kolega Miguel Oliveira bude závodit 2019 v královské kubatuře MotoGP za tým Tech3-KTM, tak týmovým kolegou Bindera ve stáji Red Bull KTM Ajo bude současný lídr šampionátu Moto3 Jorge Martin.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama