Reklama

Bassani zůstává u Motocorsa

Oficiálně je pro MS-Superbike 2022 potvrzeno sice pouze 11 jezdců, ale obsazeno je už 18 míst. Axel Bassani, druhý nejlepší Rookie tohoto roku, bude dle očekávání pokračovat s týmem Motocorsa Ducati.

S nasazením Axela Bassaniho pro MS-Superbike 2021 sice šel tým Motocorsa do určitého rizika, neboť Ital byl ve svých 21 letech nejmladším účastníkem letošního šampionátu a MS-Supersport 2020 dokončil jako 17. hodně vzadu.

Ovšem Bassani už na začátku sezóny všechny překvapil. V Aragonu a v Estorilu dojel ve všech hlavních závodech v bodech, při domácím závodním víkendu v Misanu dokončil s Panigale V4R na místech 7, 6 a 7. V následujícím průběhu sezóny byl během tréninků vždy hodně vpředu, umístění v Top-10 v závodech se stala pravidlem.

Druhým místem v Barceloně si vyjel své první pódiové umístění. Před závody v Argentině má Bassani na svém kontě 169 bodů a je v MS umístěn v Top-10. Na továrního pilota HRC Alvara Bautistu mu chybí pouhých 5 bodů a v tabulce je umístěn před továrními piloty Tomem Sykesem (BMW) a Leonem Haslamem (Honda).

V hodnocení «Independent Riders» je druhý za Garrettem Gerloff (8./GRT Yamaha), v hodnocení Rookies je druhý za Andreou Locatellim z továrního týmu Yamahy.

V paddocku v San Juan prohlásil šéf týmu Motocorsa Lorenzo Mauri, že příští rok s Bassanim je na «100 %».

11 jezdců pro MS-Superbike 2022 je už oficiálně potvrzeno a v našem přehledu jsou vytištěni «tučně». Otevřené zůstává jezdecké obsazení v týmech Go Eleven Ducati, MIE Honda, Orelac Kawasaki a Pedercini Kawasaki.

Týmy a jezdci MS-Superbike 2022:

Aruba.it Ducati: Michael Rinaldi (I), Alvaro Bautista (E)

Barni Ducati: Luca Bernardi (I)

Motocorsa Ducati: Axel Bassani (I)

Go Eleven Ducati: Öttl? Caricasulo? Mackenzie?

Honda: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)

MIE Honda: Mercado? Mackenzie?

BMW: Michael van der Mark (NL), Scott Redding (GB)

Bonovo MGM BMW: Eugene Laverty (IRL), Loris Baz (F)

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Lucas Mahias (F)

Orelac Kawasaki: Öttl? Vinales? Cresson?

Pedercini Kawasaki: Cresson?

Pata Yamaha: Toprak Razgatlioglu (TR), Andrea Locatelli (I)

GRT Yamaha: Kohta Nozane (J), Garrett Gerloff (USA)

Gil Motor Sport Yamaha: Christophe Ponsson (F)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama