Reklama

Baldassarri místo Navarra za Wepol

Ex-vícemistr světa WordSSP Lorenzo Baldassarri z Itálie nahradí Španěla Jorge Navarra v českém týmu WRP-RT Motorsport by SKM-Triumph a bude tak pilotovat motocykl Triumph Street Triple RS 765.

Baldassarri je vicemistrem světa prostřední kubatury šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým z roku 2022. Potom přešel do MS-Superbike, ale vůbec se mu nedařilo.

«Balda» na sebe nejvíce upozornil v roce 2019, když v kubatuře Moto2 dokázal v prvních čtyřech závodech sezóny 3 vyhrát!

Letos jezdil «Balda» se strojem Ducati Panigale V2 právě za španělský tým Orelac a nyní si tedy s Navarrem pouze prohodili pozice, týmy a také závodní motocykly.

Nový tým v šampionátu WRP-RT Motorsport by SKM Triumph se v MS-Supersport uvedl velmi dobře. Po prvních třech závodních víkendech jsou totiž Jorge Navarro a Skot John McPhee na 9. a 11. místě v tabulce šampionátu, zatímco jezdci prvního týmu Triumphu - tedy PTR jasně za nimi: Tom Booth-Amos (21.) a Ondřej Vostatek (29.).

Ovšem Navarro (vloni třetí v Portimao za Team Ten Kate Yamaha) dospěl k názoru, že čtyři umístění v Top-7 je málo a s jiným motocyklem by dokázal více. A Team Orelac Ducati mu otevřel dveře, neboť Lorenzo Baldassarri zůstal s hubenými 7 body a 20. celkovým místem po 6 odjetých závodech hodně daleko za očekáváním.

Navarro se dohodl s Orelacem a od příštího závodu v Misanu v polovině června bude pilotovat stroj Panigale V2. A nezaměstnaný Baldassarri, v sezóně 2022 se 16 pódiovými umístěními a 4 prvními místy za Domi Aegerterem na Yamaze vícemistrem světa, našel hned v týmu WRP Triumph volné místo.

Takže došlo bez velkých procedur pouze k výměně týmových míst.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama