Anthony Gobert dostává paliativní péči a je v závěrečné fázi života

Několikanásobný vítěz závodu World Superbike a bývalý jezdec Grand Prix Anthony Gobert je v ‚poslední fázi svého života‘, uvedl na sociálních sítích jeho bratr Aaron. Australan – přezdívaný „The Go Show“ – podstupuje paliativní péči v nemocnici.

Aaron Gobert – bratr Anthonyho Goberta – napsal na sociální sítě: „Se smutkem musíme oznámit, že Anthony je v současné době hospitalizován kvůli paliativní péči a je v závěrečné fázi svého života po krátké nemoci. Veškeré dostupné aktualizace včas poskytneme. V této těžké době jsou videa, na kterých Anthony koluje během extrémně těžkého období jeho života, hluboce znepokojivá, ale jménem Anthonyho bychom rádi poděkovali jeho mnoha příznivcům z celé jeho závodní kariéry."

Anthonymu Gobertovi je v současnosti 48 let. Australan Gobert se poprvé zapsal do dějin světového šampionátu Superbike v roce 1994, kdy vyhrál závod World Superbike na Phillip Islandu s divokou kartou. Tento výkon mu vynesl místo v továrním týmu Kawasaki. Australan jezdil za Kawasaki celé dvě sezóny, skončil čtvrtý a osmý v hodnocení World Superbike, než se v roce 1997 připojil k továrnímu týmu Suzuki v 500 ccm. Před koncem sezóny byl jezdec s přezdívkou „The Go Show“ vyhozen kvůli pozitivnímu testu na drogy. Později ve své kariéře Gobert sporadicky závodil v 500cc, World Superbike, World Supersport, BSB a American Superbike Championship.

Gobert byl považován za velký talent, ale jeho osobní boj s drogami ho pronásledoval po zbytek jeho závodní kariéry. I po ukončení jeho závodní kariéry boj s jeho drogovou závislostí pokračoval. Na to odkazuje i jeho bratr Aaron ve zprávě v sekci o videích Anthonyho kolujících po sociálních sítích. Ve smutné zprávě od Aarona Goberta – Anthonyho bratra – nebyly uvedeny žádné další podrobnosti o jeho nemoci.

Anthony Gobert závodil v šampionátu WSBK v letech 1994-1996, 1999-2000 a 2006, celkem 8x vyhrál a získal 16 pódiových umístění. Nejlépe se umístil v roce 1995 na Kawasaki celkově jako čtvrtý. V Grand Prix absolvoval plnohodnotnou sezónu 1997 se Suzuki 500 (v Rakousku byl odmávnut na P7 a u nás v Brně jako 12.), obsadil celkově 15. místo, na startovním roštu se ale objevil sporadicky i v sezónách 1997 - 4 starty (s motocyklem MuZWeber) a 2000 - 1 start (na stroji Modenas).



Login Přihlásit Registrace ›