Reklama

Anscheidt a Dovi do síně slávy

Dorna oznámila během tohoto týdne: Andrea Dovizioso a Hans-Georg Anscheidt budou během letošních závodů Grand Prix v Mugellu a na Sachsenringu uvedeni od sině slávy, tedy se stanou členy «MotoGP Hall of Fame».

Andrea Dovizioso, který se vloni při závodě Misano-GP definitivně rozloučil se závoděním v MS-MotoGP, sice nikdy nezískal titul mistra světa v «premier class», neboť vždy podlehl famóznímu Marcu Márquezovi, ale 2017, 2018 a 2019 se vždy stal vicemistrem světa. Svůj jediný titul světového šampiona získal «Dovi» 2004 v kubatuře 125 ccm. 36-letý Ital slavil celkem 24 vítězství v Grand Prix, 15 z toho v MotoGP.

87-letý Hans-Georg Anscheidt byl v 60. letech králem «kolibří» kubatury, když se v letech 1966, 1967 a 1968 Suzuki stal mistrem světa. Celkem vyhrál tento Němec 14 závodů Grand Prix. Na začátku své kariéry závodil s motocyklem Kreidler a s ním se také stal historicky prvním vítězem závodu 50 ccm v mistrovství světa.

Do «MotoGP Hall of Fame» byli zatím uvedeni následující skvělí piloti: Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Hugh Anderson, Kork Ballington, Max Biaggi, Alex Crivillé, Mick Doohan, Stefan Dörflinger, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Nicky Hayden, Jorge Lorenzo, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Anton Mang, Jorge «Aspar» Martinez, Angel Nieto, Dani Pedrosa, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr., Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Luigi Taveri, Carlo Ubbiali a Franco Uncini.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama