American Racing: Konec GP kariéry pro Kellyho?

V závodní stáji American Racing měli dostávat šanci američtí talenti, aby se postupně prosadili v Grand Prix. Nyní tam ale závodí jeden Brit a jeden Španěl. Tým Onlyfans American Racing neoplývá zrovna sponzorskými penězi, ale díky Dorně a IRTA je stále udržován při životě. Hlavním cílem je dostat americké talenty do seriálu Grand Prix.

Postupně zde závodili Josh Herrin, Joe Roberts a Cameron Beaubier (pětinásobný šampion US-Superbike a MotoAmerica). Nyní se ukončila spolupráce se Seanem Dylanem Kellym (SDK). Mladý Američan se sice už zotavil ze svého zranění, přicestoval do Spielbergu, ale zde pouze sledoval závod Grand Prix Rakouska jako divák. Jeho motocykl zde pilotoval dosavadní jezdec týmu Forward Marcos Ramirez ze Španělska.

21-letý Kelly (pocházející z Hollywoodu) se na rakouskou Grand Prix připravoval tréninkem se supersportovým motocyklem, aby kompenzoval pětitýdenní výpadek kvůli zranění předloktí.

Dorna se už několik let snaží udržovat startovní pole v mezinárodním obsazení, tedy se Seveřany, Brity, jezdci z jižní a severní Ameriky, se závodníky mluvícími německy, s Japonci a pokouší se kompenzovat převahu Italů a Španělů.

Problém je ale následující: Sponzoři a týmy chtějí vidět výsledky okamžitě a dlouhodobá perspektiva je zas tak moc nezajímá.

Týmový majitel American-Racing Eitan Butpul odkoupil 2018 dvě místa na startovním roštu Moto2 od švýcarského týmového šéfa CGBM Freda Corminboeufa a od té doby se několikrát podařilo docílit s Robertsem a Beaubierem ojedinělé úspěchy.

Tým American Racing bude absolvovat zbývající závody sezóny 2023 pravděpodobně s dvojicí Rory Skinner z Velké Británie (2023 dosud nebodoval) a se Španělem Marcosem Ramirezem (P14 na Red Bull Ringu).

Co bude dál se Seanem Dylanem Kellym, který byl při Grand Prix Rakouska pouze jako divák, je zatím nezodpovězenou otázkou...



Login Přihlásit Registrace ›