Reklama

8hodinovka v Suzuce letos bez Kawasaki

Během letní přestávky v šampionátu MS-Superbike se někteří piloti z WorldSBK pravidelně zúčastňují 8hodinovky v Suzuce. Tovární piloti Kawasaki Jonathan Rea a Alex Lowes budou mít ale letos úplné volno.

Vytrvalostní závod «8h Suzuka» je pro japonské továrny nejdůležitějším závodem v kalendáři. Častokrát byli továrnám v boji o vítězství nabídnuti nejlepší piloti z Grand Prix nebo WorldSBK. Za Kawasaki většinou obstarával zastoupení tým Provec Racing, což bylo odměněno vítězstvím v roce 2019.

V letošním roce tomu tak nebude: kultovní vytrvalecká klasika se koná pouze týden po závodě MS-Superbike v Mostě a to je poslední SBK-Event před dlouhou letní přestávkou.

To znamená pro Kawasaki hodně velký časový stres a tak účast na 8h v Suzuce byla ve prospěch šampionátu MS-Superbike škrtnuta!

Z historie «Suzuka 8 Hours» můžeme vyčíst, že Kawasaki zatím vyhrála pouze dvakrát: 1993 ve složení Scott Russell/Aaron Slight a 2019 Jonathan Rea/Leon Haslam (když třetí jezdec týmu Toprak Razgatlioglu neobjel ani 1 kolo).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama