Reklama

3 dny testů HRC v Jerezu

Třídenní testování má za sebou tovární tým HRC z MotoGP na okruhu v Jerezu. Protože platí pro stabilní jezdce královské kubatury zákaz testování v období prosinec - leden, tak na trati jezdili testovací jezdci HRC.

Byli to Japonci Hiroshi Ayoama (36 let) a aktuální šampion MFJ All Japan Road Race Championshipu (JRR) v kubatuře JSB1000 Takumi Takahashi (28), oba samozřejmě s novými motocykly RC213V v černých kapotážích.

U Aoyamy se jednalo o jeden z posledních testů vůbec, neboť mistr světa 250-tek bude v nové sezóně působit jako manažer týmu Idemitsu Honda místo svého krajana Tadyho Okady.

HRC stále ještě neoznámila jméno svého testovacího pilota v MotoGP na sezónu 2018, který by byl jezdecky na úrovni Michele Pirra (Ducati) nebo Mika Kallia (KTM) a mohl také působit na závodech Grand Prix buď jako náhradní pilot nebo jezdec s wild card.

Největším kandidátem je Němec Stefan Bradl, tedy ex-pilot MotoGP a letos ještě jezdec WolrdSBK - rovněž s motocyklem honda.

Stabilní jezdci mistr světa Marc Marquez (24) a čtvrtý z MS 2017 Dani Pedrosa (32) se s novými motocykly Honda RC213V poprvé seznámí 28. a 30. ledna 2018 na oficiálních testech IRTA v Sepangu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama