Reklama

25. vítězství pro Michaela Dunlopa

Vítězstvím v závodě Supersport 2 se Severní Ir Michael Dunlop dostal na počet 25, takže ho už pouze jedno vítězství dělí od vyrovnání rekordmana TT a jeho strýce Joeyho Dunlopa, který vyhrál TT celkem 26x. Bylo to jeho čtvrté letošní vítězství na Isle of Man z 5 startů. Náš Michal Dokoupil obsadil 14. místo.

Michael Dunlop je na nejlepší cestě vyrovnat a později i překonat rekordní počet vítězství svého strýce Joeye Dunlopa, který vyhrál na TT celkem 26x. Po dnešním vítězství ve druhém závodě kubatury Supersport mu chybí pouze jeden triumf.

S náskokem 12 sekund na Petera Hickmana vyhrál Michael Dunlop v sobotu první závod této kubatury. Zdá se, že se z něho stal specialista kubatury Supersport, vždyť z 24 jeho vítězství na TT jich je 10 právě z kubatury Supersport. Kromě něho byli favority také Hickman a Dean Harrison.

Souboj Top-3 začal: Vedl Dunlop před Harrisonem a Hickmanem a to jak na časových bodech Glen Helen, Ballaugh Bridge a Ramsey Hairpin. Davey Todd a James Hillier nebyli moc vzdáleni.

Ačkoliv musel Dunlop předjet během prvního kola čtyři soupeře, tak byl o 6,7 sekundy rychlejší než Harrison, na kterého ztrácel Hickman 2,4 sekundy, Todd a Coward byli nedaleko pódiových umístění. To uže v závodě nepokračovali Hillier a Pierre Yves Bian.

Před zastávkou v boxu vedl Dunlop před Hickmanem (+11,64 sec.). Harrison jako jediný z Top-10 měnil i zadní pneu. Todd jel čtvrtý, když se propadl za Cowarda.

Ve třetím ze čtyř kol se náskok Dunlopa na Hickmana snížil ze 12 na 8,15 sekund; Todd jedoucí v závěsu za Hickmanem ztrácel 3,76 sekundy na Harrisona. Nabízela se otázka, zda má Dunlop vše pod kontrolou, nebo motocykl už není schopen jet rychleji? Otázku mělo zodpovědět poslední kolo!

Dunlop ale dostával nejčerstvější informace a měl celou situaci pod kontrolou. Jeho tým mu na několika místech tratě ukazoval na tabulích aktuální časové rozdíly. Dunlop zajel čas 17:21,604 min. tedy o 7 rychleji než byl dosavadní rekord, také Hickman a Harrison byli rychlejší než dosavadní platný rekord.

Dunlop a Hickman v tvrdém souboji o vítězství překonali hranici 130mph, tedy pokořili laťku, která dříve byla vyhrazena pouze motocyklům o objemu 1000 ccm!

Výsledek, Supersport 2: 1. Michael Dunlop (GB), Yamaha, 3 kola za 1:10,50,234 min. 2. Peter Hickman (GB), Triumph, 9,617 sec zpět. 3. Dean Harrison (GB), Yamaha, +34,428 sec. 4. Davey Todd (GB), Honda. 5. Jamie Coward (GB), Yamaha. 6. James Hind (GB), Yamaha. 7. Paul Jordan (GB), Yamaha. 8. Craig Neve (GB), Triumph. 9. David Johnson (AUS), Honda. 10. Dominic Herbertson (GB), Yamaha....14. Michal Dokoupil (CZ), Yamaha.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama