Reklama

11. trumf na TT: Ben a Tom Birchallové

Očekávané vítězství v odloženém závodě sidecarů bylo jejich 11. trumfem: Ben a Tom Birchallové vyhráli dnešní zkrácený závod Tourist Trophy, odložený ze soboty. Napínavý souboj o 2. místo se stal kořistí lokalmatadorů Ryana a Calluma Croweových.

Kvůli tragické havárii přerušený sobotní závod Side 1 byl zařazen do pondělního programu mezi závody Supersport a SUperstock. Závod byl zkrácen ze tří na dvě kola, takže posádky na fyzicky náročném okruhu «Snaefell Mountain Course» absolvovaly místo 180 km pouhých 120.

V tréninku nejrychlejší desetinásobní vítězové TT Ben a Tom Birchallové už od samého začátku jasně dávali najevo, že pouze technický defekt by je mohl připravit o 11 úspěch. Za nimi bojovali lokalmatadoři Manxmen Ryan/Callum Crowe a Peter Founds/Jevan Walmsley o druhé místo. Překvapivě na čtvrtém místě se nacházeli Dave Molyneux/Daryl Gibson, poprvé ve stroji DMR s motorem KTM-890.

Po 19:12,055 min. ukončili Birchallové své první kolo, Crowe/Crowe byli druzí a ztráceli více než 7 sekund. Founds/Walmsley pak jako čtvrtí dalších 1,5 sekundy, Molyneux/Gibson drželi pozici v Top-4.

TT-Rookie Harry Payne se zkušeným spolujezdcem Markem Wilkesem ukončili svůj debut na horském okruhu «Snaefell Mountain Course» před velkým davem fanoušků v úseku Creg-ny-Baa. Dvojice Tim Reeves/Kevin Rousseau a Lewis Blackstock/Patrick Rosney naopak zajeli do boxů a vzdaly.

Zatímco Birchall/Birchall pravidelně zvyšovali svůj náskok na čele, tak Founds se marně pokoušel nížit ztrátu na Croweho. V úseku z vlásenky Ramsey do Douglasu na ulici Glencrutchery Road to bylo 1,015 sekundy.

Boj o druhé místo trval až do cílové rovinky, nakonec Founds/Walmsley prohráli o pouhých 0,112 sekundy s bratry Croweovými.

Výsledek TT Side 1: 1. Ben Birchall/Tom Birchall (GB), Honda LCR, 2 kola za 38:11,338 min. 2. Ryan Crowe/Callum Crowe (GBM), Honda LCR, 13,989 sec zpět. 3. Peter Founds/Jevan Walmsley (GB), Honda LCR, +14,101 sec. 4. Dave Molyneux/Daryl Gibson (GBM), DMR KTM. 5. Gary Bryan/Philip Hyde (GB), Honda Baker. 6. Conrad Harrison/Andrew Winkle (GB), Honda Bellas. 7. Gary Gibson/Tom Christie (GB), Suzuki Shelbourne. 8.Roger Stockton/Bradley Stockton (GB), Suzuki LCR. 9. Gordon Shand/Frank Claeys (GB/F), Shand Suzuki. 10. Bruce Moore/Ashley Moore (GB), Honda Ireson. Nejrychlejší kolo: Birchall za 18:59,283 (průměr 119,22 mph).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama