Reklama

«Pecco» Bagnaia u Ducati i v sezónách 2025 a 2026

Krátce před začátkem letošního mistrovství světa silničních motocyklů oznámila Ducati prodloužení smlouvy s dvojnásobným mistrem světa MotoGP Pecco Bagnaiou o další dva roky.

Není to samozřejmě překvapení, protože obě strany již dříve vyjádřily úmysl pokračovat v úspěšné spolupráci. Na detailech smlouvy se v posledních týdnech intenzivně pracovalo v zákulisí.

Právě včas před prvním závodním týdnem roku je jedna věc jistá: Francesco „Pecco“ Bagnaia, který v roce 2019 debutoval v «premier class» na Pramac-Ducati a v roce 2021 povýšil do oficiálního týmu Ducati Lenovo, bude také továrním jezdcem Ducati v letech 2025 a 2026. To bylo oznámeno v pondělí v poledne.

Výrobce z Borgo Panigale a odchovanec VR46 to stejné řešili podobně před dvěma lety a i tehdy bylo prodloužení smlouvy na dva roky dohodnuto ještě před startem tehdejšího mistrovství světa.

Ve stejném roce rodák z Turína získal dlouho očekávaný první titul jezdců MotoGP od doby Caseyho Stonera v roce 2007. Loni Pecco úspěšně obhájil své číslo #1. Sedmadvacetiletý Ital se přitom s 18 vítězstvími na motocyklu Desmosedici nyní přibližuje Stonerově předchozímu rekordu Ducati se 23 vítězstvími.

„Jsem velmi šťastný, že mohu pokračovat s týmem mých snů. Je pro mě ctí nosit tyto barvy,“ neskrýval nadšení Bagnaia. „Společně s Ducati, mým týmem a všemi v Ducati Corse jsme dosáhli neuvěřitelných věcí a v následujících třech letech (včetně roku 2024) budeme i nadále dělat vše, co je v našich silách, abychom byli stejně úspěšní.„

Závodní šéf Ducati Gigi Dall'Igna se také těší na pokračování v psaní tohoto společného úspěšného příběhu. „Pecco je první Ital, který vyhrál titul MotoGP na italské značce, na naší GP Desmosedici. Společně jsme přivezli titul jezdců zpět do Boloně, na což jsme museli čekat 15 let, a loni jsme to zopakovali. Je dvojnásobným mistrem světa a nejednou ukázal, že si číslo #1 na motocyklu opravdu zaslouží. Znovu a znovu dokazuje, že je se svou motorkou a týmem v dokonalé harmonii. Ze všech těchto důvodů bylo pro nás přirozené chtít s ním pokračovat. Těšíme se proto, že společně zahájíme tuto novou kapitolu, a jsme přesvědčeni, že dokážeme dosáhnout dalších důležitých cílů.“

Mimochodem: V roce 2026 absolvuje Pecco Bagnaia už osmou sezónu jako jezdec Ducati MotoGP, před ním to dokázal pouze Andrea Dovizioso.

„Pecco je opravdu perfektní jezdec pro Ducati. Odráží naše hodnoty – styl, eleganci a výkon – tím nejlepším možným způsobem,“ komentoval prodloužení smlouvy generální ředitel Ducati Claudio Domenicali. “Nejen, že je rychlý, rozhodný a vytrvalý na trati, ale také se vyznačuje svou elegancí a zdvořilostí mimo ni."

Bagnaiova dosavadní kariéra v MotoGP na Ducati

Starty GP: 86
První GP: Katar 2019
Výhry: 18
První vítězství: Aragón 2021
Pódia: 35
První pódium: Misano 2020
Pole position: 18
První pole position: Katar 2021
Nejrychlejší kola závodu: 13
Bodů: 1085
Tituly mistra světa: Celkem 2 (2022 a 2023)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama