Reklama

WorldSSP 2017: Yamaha se vrací do MS!

Yamaha Motor Europe N.V. oznámila oficiálně, že se v nové sezóně 2017 zúčastní se dvěma týmy závodního seriálu WorldSSP s novým modelem motocyklu YZF-R6.

V závodním seriálu FIM Supersport World Championshipu pojedou dva tovární týmy s motocykly YZF-R6.

Ten první povede ex-pilot Grand Prix Mirko Giansanti (GRT) a letos závodili s motocykly MV Agusta. Ten druhý pak je Kallio Racing z Finska, majitelem je bratr více-mistra světa Mika Kallia (125 ccm, Moto2), tedy Vesa Kallio.

GRT Yamaha Official WorldSSP Team bude mít složení - dle očekávání - Francouz Lucas Mahias a 20-letý Ital Federico Caricasulo, druhý tým Kallio Yamaha Supported WorldSSP Team pak vytvoří objev právě skončené sezóny 2016 Fin Niki Tuuli (ve třech startech s wild card skončíil třikrát jako druhý! s poněkud obstarožním modelem Yamaha R6) a 31-letý Jihoafričan Sheridan Morais. Angažování Moraise je velkým překvapením, všichni očekávali, že jasným pilotem bude letošní vice-mistr světa z WorldSSP Jules Cluzel z Francie.

V posledních sedmi sezónách FIM Supersport World Championshipu získala značka Yamaha třikrát titul mistra světa: (2009: Cal Crutchlow / 2011:Chaz Davies / 2013: Sam Lowes), potom se stáhla oficiálně ze startovního pole a vrací se nyní na sezónu 2017 s novým modelem YZF-R6.

Mimochodem: Druhým historickým mistrem světa v roce 2000 - poprvé se jelo o titul 1999 - se stal Němec Jörg Teuchert s motocyklem Yamaha.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama