Reklama

WorldSBK: Pawel Szkopek za Toth Racing

Zkušený polský jezdec Pawel Szkopek vystřídá v rodinném týmu Toth Racing maďarského jezdce Imre Totha jr. a to už od dalšího závodu, kterým je Prosecco DOC Dutch Round.

40letý Polák Pawel Szkopek je nejen mnohonásobným mistrem a vicemistrem Polska, ale také úspěšným jezdcem v šampionátu Alpe Adria a má na svém kontě i 8 startů v šampionátu WSBK buď s wild card, nebo jako náhradník za zraněné jezdce.

Hlavně ho ale známe z působení v MS-Supersport, kde má na svém kontě celkem 29 závodních startů - z toho 10 v sezóně 2005 za český tým Intermoto Czech Republic s bikem Honda CBR600RRR manažera Josefa Kubíčka a jako týmový kolega Tomáše Mikšovského. A nesmíme zapomenout ani na Szkopkovo závodění v českém týmu MS Racing manažera Martina Smrže s motocyklem Triumph Daytona 675, kdy jeho týmovým kolegou byl současný jezdec BSB Matěj Smrž.

Joska Kubíček jako soukromý manažer tohoto pilota našemu webu potvrdil, že jmenovaný Polák vystřídá od závodu Prosecco DOC Dutch Round v sedle motocyklu Yamaha YZF R1 syna majitele týmu Imre Totha jr. Jedná se o motocykl konfigurace World Endurance připraveného rakouským ladičem Mandym Kainzem z tunerské dílny Yamaha Austria Racing Team (YART).

Zatímco v Assenu a Imole 2011 zajel Szkopek svým 12. místem své nejlepší umístění v WSSP za tým Bogdanka PTR Honda v sedle motocyklu Honda CBR600RR, tak o kubaturu výše v WSBK se mu nejvíce dařilo na Magny Cours 2004, kdy se motocyklem Suzuki umístil na P13 v tehdejší 2. francouzské jízdě.

V MS-Superbike debutoval tento polský jezdec v sezóně 2004 v Imole a na Magny-Cours, kdy pilotoval motocykl Suzuki GSX R1000. V roce 2006 jsme ho viděli v závodě MS-Superbike u nás v Brně místo zraněného Lucio Pederciniho s motocyklem Ducati 999 S, právě v týmu Pedercini. Vloni startoval Szkopek rovněž s wild card na Magny Cours s bikem Yamaha YZF-R1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama