Reklama

Víme první! Ondřej Ježek pojede MS-Superbike v novém týmu Suzuki Hedgehog

Když jsme ve středu pověsili na Motoforum.cz článek převzatý z našeho spřáteleného webu SpeedWeek, tak jsme nemohli tušit, že českým fanouškům také není jedno, s jakými problémy a těžkostmi se musí letos potýkat v šampionátu MS-Superbike skvělý pilot Ondřej Ježek.

Ježek je náš jediný motocyklový závodník v mistrovství světa motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, a jeho věrní fanoušci už učinili první krok tím správným směrem, a to hned po - pro Ježka hodně černém - závodním víkendu v thajském Buriramu.

Velký sympaťák - 29-letý skoro Brňan – Ondřej „Bodlinka“ Ježek žije pouhých 15 km vzdálen od moravské metropole, si totiž takové závodění za svou poctivost nezaslouží a už vůbec pak ne jeho věrný sponzor «Fany».

V nedávné době, začátkem ledna, se podařilo Aegerterovým fanouškům pomocí akce «Crowdfunding» získat na Švýcarovo závodění potřebné «švýcarské frantíky» a «Domi» je tak v pohodě a nyní jezdí MS-Moto2 za Kiefer Racing.

A jak celá akce na záchranu Ježkova dalšího závodění vlastně vznikla? Kromě jeho fanoušků se do hry totiž také finančně vložil především ukrajinský dovozce japonských motocyklů Suzuki (ten totiž pokračuje ve stavbě závodní tratě Circuit Crimea), tak především svými zkušenostmi současný komentátor české verze Eurosportu, populární Joska Kubíček, ještě před několika málo lety slovutný manažer týmu v MS-Supersport: «Intermoto».

Ten díky svým známostem z Krymu - možná si vzpomenete na vznik a pozdější závodění stáje «Step Racing Team» s jezdci Ginem Reou a Vladimírem Ivanovem v MS-Supersport - se mu podařilo přes DWO (Dorna World Organisation) prosadit přes ex-pilota MS-Superbike Španěla Gregoria Lavillu (shodou okolností startoval v MS-Superbike 2009 za Guandalini Racing team) – manažera zodpovědného za celý seriál WorldSBK a člena tříčlenné řídící skupiny «Direction Committee» – a přes Daniela Carreru, Executive Directora WorldSBK, do letošního šampionátu počínaje prvním evropským závodem v Aragónu – nový dodatečný ukrajinsko - český tým pod názvem «Suzuki Hedgehog»!

Jako motocykl byl použit stroj Suzuki GSX-R 1000, který měl původně jezdit letos v MS-Superbike zkušený Ital Roberto Rolfo a který pochází ze skladu Ježkova původního týmu Grillini Racing, jehož šéf Andrea Grillini sedí od ledna 2017 ve vyšetřovací vazbě…!

Tento motocykl byl pečlivě připraven na letošní sezónu MS-Superbike, absolvoval několik privátních testů, jak je ostatně u Grilliniho pravidelným zvykem, a kvůli už zmíněným okolnostem prostě nebyl uveden do závodního rytmu.

Zdá se tedy na první pohled, že vše je na nejlepší cestě a záchrana dalšího závodění Ondřeje Ježka je tak na dobré cestě a první dva závodní víkendy budou brzy zapomenuty.

Celý tento - konkurence určitě schopný - projekt «Suzuki Hedgehog» jen trošku kazí dnešní datum, že je totiž právě «Prvního apríla».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama