Reklama

V Jerezu už od středy testy WorldSBK!

S výjimkou továrního týmu Hondy-Moriwaki uvidíme tento týden na okruhu Circuito de Jerez všechny špičkové týmy šampionátu MS-Superbike. A především na některé účastníky bude zaměřena mimořádná pozornost.

Od roku 2013, kdy se stal Eugene Laverty vícemistrem světa, neměl nikdy k dispozici prvotřídní materiál. Ovšem v týmu Go Eleven bude pilotovat tovární Ducati V4R, takže očekávání jsou hodně vysoká.

Poprvé se veřejnosti představí BMW se svým novým továrním týmem (Reiterberger, Sykes), Jordi Torres bude poprvé řídit Pedercini-Kawasaki, Alessandro Delbianco potom Althea-Honda a už jmenovaný Eugene Laverty Go Eleven-Ducati.

Ducati tedy nasadí 2019 čtyři nové motocykly V4R, dva v továrním týmu (Davies, Bautista - na snímku) a dva v soukromých týmech: Barni (Rinaldi) a Go Eleven (Laverty).

Jelikož smlouva mezi Ducati a Go Eleven byla uzavřena teprve koncem listopadu, tedy vlastně čtyři týdny Ducati-deadline, tak italská stáj Gianniho Ramella měla v posledních týdnech hodně práce.

Z Jerezu se superbikový paddock přestěhuje pouze o 300 kilometrů dále, do portugalského Portimaa, kde se bude testovat ve dnech 27./28. ledna.

A teprve odtud se všechen materiál vydá letecky do Austrálie, kde ještě před startem letošní sezóny 23./24. února se na Phillip Islandu bude dva dny rovněž testovat: 18./19. února.

Týmy a jezdci testu WorldSBK v Jerezu:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Leon Haslam (GB)
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Alvaro Bautista (E)
Barni Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)
GoEleven Ducati: Eugene Laverty (IRL)
Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Alex Lowes (GB)
GRT Yamaha: Marco Melandri (I), Sandro Cortese (D)
BMW: Markus Reiterberger (D), Tom Sykes (GB)
Orelac Kawasaki: Leandro Mercado (RA)
Puccetti Kawasaki: Toprak Razgatlioglu (TR)
Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E)
Althea Honda: Alessandro Delbianco (I)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama