Reklama

V Assenu premiéra dvou týmů ze šampionátu WorldSBK

První evropský závod v nizozemském Assenu bude zároveň premiérovým závodem letošní sezóny pro dva stabilní týmy ze šampionátu MS-Superbike: Pro tým Yamaha Motoxracing WorldSBK Team - jezdec Bradley Ray (na snímku) a pro TPR by Vinales Racing - pilot Isaac Viňales.

Kromě nich se s wild card představí Bmax Racing s jezdcem Gabriele Ruiu. Tento 22-letý Ital pojede s #16 na motocyklu BMW M1000 RR a má na svém kontě zatím 15 závodů šampionátu WorldSBK.

#28 bude mít na motocyklu Yamaha britský jezdec a šampion BSB Bradley Ray, který má na svém kontě pouhé 2 starty ve světovém šampionátu.

A konečně počet jezdců «premier class» v Assenu na 25 doplní s #32 Isaac Viňales s motocyklem Kawasaki ZX-10 RR. Ten je z nich nejzkušenější, když v MS-Superbike už absolvoval tento 29-letý Španěl celkem 34 závodů. Tento tým vznikl spojením týmu Pedercini Kawasaki a stáje Viňales Racing ze šampionátu SSP300.

Jak už jsme psali, tak v «prostřední» kubatuře pojede s wild card zkušený Ital z Grand Prix, 38-letý Simone Corsi, pro kterého to znamená premiéru v šampionátu . Bude mít #40 na motocyklu Yamaha YZF R6 stáje Altogo Racing Team. To znamená že s jezdci, kteří pojedou pouze evropské závody, uvidíme celkem 31 pilotů.

Konečně v «lightweight» pojedou s wild card dva domácí mladíci: #14 poveze na motocyklu Kawasaki Ninja 400 domácí Sven Doornenbal (Molenaar Racing Team); jeho týmový kolega s #18 se jmenuje Thom Molenaar a tento 22-letý Nizozemec pochází z motocyklové dynastie Molenaarových.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama