Reklama

Top-10 pilotů Grand Prix 2018 dle SpeedWeeku

Blíží se konec roku 2018, blíží se bilancování a tak se podívejme, jaké je pořadí Top-10 letošní sezóny napříč kubaturami, jak je prezentoval populární anglický motocyklový žurnalista Michael Scott v časopise SpeedWeeku.

Nejlepších deset motocyklových hvězd Grand Prix roku 2018

1. Marc Márquez. Na čele je díky svým jezdeckým schopnostem (zachraňovacím manévrům) a samozřejmě kvůli svým vítězstvím. Je prostě zcela jezdcem jezdícím na úplně jiném levelu a vlastně soupeřem především sám sobě.

2. Andrea Dovizioso. Pokud není zrovna samotným architektem znovuzrození Ducati, tak se minimálně největší mírou právě on postaral o současné úspěchy Ducati. Bohužel je škodou, že bohužel častěji, než kdokoliv jiný z předních pilotů, po vlastních chybách padá...

3. Jorge Lorenzo. Můžete ho milovat, nebo nenávidět. Ale obrat, který předvedl s Ducati, byl neuvěřitelný. A tak se musí všichni těšit na chvíli, až ho uvidíme závodit na stroji Honda v nové sezóně.

4. Valentino Rossi. Pokud pomineme oba jeho roky u Ducati, tak to byla jeho nejhorší sezóna v Grand Prix od jeho prvního roku závodění ve světovém šampionátu 1996. Obdivuhodné, že sám sebe přesvědčil o svém dalším závodění a neukončil svou aktivní kariéru. Jedno nesmíme zapomenout, má už 39 let.

5. Cal Crutchlow. Každý musí mít rád Cala, to je celkem jasné. Ale ještě důležitější je, že je vedle Márqueze jediným jezdcem, který dokáže z těžko ovladatelného motocyklu Honda vyždímat maximum. Bohužel ale hodně často padá.

6. Alex Rins. Dokončit sezónu úspěšně, zanechává vždy dobrý dojem, a 22-letý jezdec Suzuki to dokázal dvěma druhými místy. V příští sezóně ale musí tento svůj vzestup potvrdit.

7. «Outsider» Maverick Viňales. ukončil neúspěšnou fázi Yamahy bez vítězství, ale jeho výkony a výsledky byly těžko předvidatelné. A dobří piloti musí jezdit dobře i v okamžiku, kdy mají špatné dny.

8. Francesco «Pecco» Bagnaia. má za sebou neuvěřitelnou sezónu Moto2 s osmi vítězstvími. Svou sérií závodů odmávnutí v Top-15 (tedy v bodech) prodloužil na 30 závodů v řadě. Příští rok ho zažijeme v «premier class» MotoGP.

9. Jorge Martin. Když někdo v Moto3, kde se bojuje hodně tvrdě a časové rozdíly jsou opravdu minimální, dokáže vyhrát 7 závodů během jedné sezóny a vybojovat 11 Pole-Position, tak musí být výjimečným jezdcem, o to nemůže být pochyb.

10. Miguel Oliveira. Byl opravdu dobrý, ale porazit Bagnaiu se mu nepodařilo. Vyhrál letos stejně jako jeho týmový kolega Brad Binder 3 závody Grand Prix. Ale v celkovém pořadí byl o 96 bodů lepší, takže mu patří po právu 10. místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama