Reklama

Thajsko: Tři piloti s wild card kandidáty na pódium

Zatímco startovní pole MS-Superbike při thajském závodním víkendu je s 19 motocykly celkem přehledné, tak v MS-Supersport uvidíme vedle 23 stabilních jezdců ještě tři ambiciozní piloty s wild card.

Normálně v současné době nehrají jezdci s wild card v pořadí závodů mistrovství světa všech kubatur skoro žádnou roli, tedy oproti minulosti. Ovšem tradiční výjimkou je závod MS-Supersport v Thajsku, kdy tři domácí matadoři s Top-materiálem mají potenciál umístit se minimálně v Top-5!

Z tohoto pohledu má největší šance rutinovaný Decha Kraisart, jezdec se smlouvou Yamaha Thailand. 37-letý se dosud zúčastnil každého závodu MS-Supersport v Buriramu a po 11. místech 2015 a 2016 byl Kraisart 2017 odmávnut v cíli po překrásném souboji se ztrátou pouhých 0,7 sec na vítěze, kterým se stal Federico Caricasulo (Yamaha).

Rovněž Thitipong Warokorn má na svém kontě zkušenosti z MS-Supersport. 29-letý jezdec nahradil 2017 zraněného Kenana Sofuogla v týmu Puccetti Kawasaki a po zklamání v Qualifying se z 18. místa na roštu a ze 6. řady dostal až na famózní 4. místo v cíli. Kromě toho má Warokorn také zkušenosti z MS-Moto2: V letech 2013 - 2015 absolvoval celkem 42 závodů Grand Prix v této kubatuře s motocykly Suter a Kalex.

Třetím v řadě je Ratthapong Wilairot, bratr Ratthaparka Wilairota (29), který 2015 vyhrál premiérový závod MS-Supersport v Buriramu. O 4 roky mladší Ratthapong ovšem ve stejném roce dojel s motocyklem Honda ze startovního místa 13 až na 5. místo v cíli. Po výpadku 2016 je nyní 25-letý jezdec pod smlouvou u Yamaha Thailand.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama