Reklama

Testy WSBK v Misanu, místo Portugalska další Španělsko

Začátkem příštího týdne se bude konat v italském Misanu velký test Superbike. Kromě všech týmů s motocykly Ducati se ho zúčastní i některé týmy Kawasaki a Yamaha.

Na okruhu Misano World Circuit, který si pronajala italská Ducati, ale mohou testovat dle reglementu také další týmy z MS-Superbike, pokud se budou podílet na pronájmu okruhu.

Ačkoliv se kvůli aktuální covidové situaci očekávalo i možné odřeknutí tohoto testu, tak k němu nedošlo a dle kolegů z GPOne se ho mohou za dodržení přísných hygienických opatření zúčastnit i týmy, které nesídlí přímo v Itálii.

Kromě továrního týmu Aruba.it Ducati s piloty Scottem Reddingem a Michaelem Rinaldim zde budou testovat i zákaznické týmy a jezdci s motocykly z Borgo Panigale Chaz Davies (Go Eleven), Tito Rabat (Barni Racing) a Axel Bassani (Motocorsa). Pozvání k testu přijaly i týmy Pata Yamaha a GRT, stejně jako Puccetti Kawasaki.

Pro Yamahu to bude první letošní test: Tovární piloti Toprak Razgatlioglu a Andrea Locatelli budou doplněni jezdci týmu GRT, kterými jsou Garrett Gerloff a Kohta Nozane.

Rovněž poprvé se letos představí Lucas Mahias za tým Puccetti Kawasaki, který bude mít k dispozici nový motocykl ZX-10RR.

Jak jsme už psali v minulém článku, což do té doby ještě nebylo sice oficiálně potvrzeno, ale nyní je to už černé na bílém: Šampionát WorldSBK 2021 nezačne v Portugalsku, nýbrž až v Aragónu a nově do kalendáře přibyl další závod ve Španělsku: Ve dnech 20.- 22. srpna se pojede na okruhu Circuito de Navarra pátý závodní víkend letošní sezóny, ale bez kubatury WorldSSP 300.

Kalendář MS-WSBK 2021:

21.–23. května Aragon/Španělsko
11.–13. června Misano/Itálie
02.–04. července Donington Park/Velká Británie*
23.–25. července Assen/Nizozemí
20.-22. srpna Navarra/Španělsko**
03.–05. září Magny-Cours/Francie
17.–19. září Barcelona/Španělsko
24.–26. září Jerez/Španělsko
01.–03. října Portimao/Portugalsko
15.–17. října San Juan/Argentina**
12.–14. listopadu Lombok/Indonésie**

TBA Phillip Island/Austrálie***
TBA Estoril/Portugalsko***

*pouze Superbike
** bez kubatury Supersport 300
*** termín zatím nebyl určen



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama